Podtatranské múzeum pripravilo výstavu Zimná sezóna

Podtatranské múzeum v Poprade pripravilo pre návštevníkov novú výstavu pod názvom Zimná sezóna. Ako informovali z múzea, jej súčasťou sú zbierkové predmety z fondov histórie, umenia, knižnice, fotoarchívu, etnológie, prírody a numizmatiky. Je zameraná na propagáciu turistiky, cestovného ruchu, rekreácie, pobytu v prírode a športu počas zimnej sezóny v horskej a podhorskej oblasti Vysokých i Nízkych Tatier a okolia.

26.12.2023 09:30
debata

„Expozícia predstaví 2D a 3D zbierkové predmety, dobové propagačné materiály, historické pohľadnice, fotografie, športové predmety i predmety určené na rekreáciu a turizmus v zimnom období, ako sane, lyže, boby, korčule, zimné oblečenie a mnohé ďalšie,“ informovalo múzeum. Odprezentujú aj aktuálne zreštaurované ilustrované plagáty s motívom Vysokých Tatier.

Výstava predstaví tiež zbierky z pozostalosti Alojza Lutonského a Otakara Štáfla – osobností, ktoré sa výrazne zaslúžili o propagáciu Tatier aj o vznik Symbolického cintorína pri Popradskom plese. Návštevníkom múzea je výstava sprístupnená v expozičných priestoroch na Vajanského ulici až do 10. marca. Pendantom k nej bude v letnom období expozícia pod názvom Letná sezóna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Podtatranské múzeum