Zabudnite na najväčšiu výletnú loď sveta: Prichádza ešte gigantickejšia Symphony

Spoločnosť Royal Caribbean, ktorá len vlani vypustila na vlny oceánov gigantickú výletnú loď Harmony of the Seas, sa už chystá prekonať svoj vlastný rekord.

21.03.2017 07:00
debata (6)

Doposiaľ najväčší výletný parník sveta Harmony, ktorý váži 227-tisíc ton, je dlhý 362 metrov a na jeho palubu sa zmestí 5 400 cestujúcich a 2 000 členov posádky, bude mať od apríla 2018 obrieho premožiteľa – Symphony of the Seas.

Firma Royal Caribbean, ktorá prevádzkuje výletné plavby na superluxusných lodiach vybavených všemožnými druhmi zábavných zariadení, si objednala už štvrté plavidlo triedy Oasis – po Oasis of the Seas, Allure of the Seas a najnovšej Harmony of the Seas. Samozrejme, s každá z lodí bola vždy väčšia a väčšia a svojho času držala rekord.

Plánovaná Symphony bude mať 18 podlaží (teda o dve viac ako jej predchodkyňa) a ručička na váhe jej ukáže neuveriteľných 230 000 ton. Na všetky paluby bude môcť pojať 5 494 cestovateľov, ktorým pribudne oproti Harmony 28 kajút.

Zábava, atrakcie

Vo výbave najväčšieho parníka sveta bude zopár skutočných zaujímavostí vrátane robotického barmana v Bionic Bare, surferského simulátora, ľadového klziska, steny pre lezcov, vyhliadky AquaTheater a niekoľkých vodných kĺzačiek – napríklad Ultimate Abyss, ktorá bude vysoká 10 poschodí a tiež bude držať rekord ako najväčší tobogan na lodi.

Miesto na prvej plavbe lode Symphony of the Seas, ktorá je naplánovaná na 21. apríl 2018, si už teraz možno zarezervovať. Bude trvať sedem dní a obíde prístavy Barcelona, Palma de Mallorca, zastaví sa aj vo francúzskom Provensálsku a v talianskych mestách Florencia/Pisa, Rím a Neapol.

Od novembra sa megaloď presunie krížom cez Atlantik do Miami, odkiaľ bude vyrážať na týždňové plavby po Karibiku.

Americké Miami tiež v októbri 2018 dostane úplne nový prístav veľký takmer 16-tisíc metrov štvorcových, ktorý bude hodný nového gigantického nájomníka. Sklený terminál s futuristickou vizážou bude najinovatívnejším lodným prístavom v Spojených štátoch.

Zdroj: Cntraveler.com; Royalcaribbean­.com; Cruisemapper.com; Traveller.com.au

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #výletná loď #najslávnejší parník