Žralok odhryzol v Egypte ruku ukrajinskému chlapcovi

Pri útoku žraloka v Červenom mori egyptského letoviska Šarm aš-Šajch prišiel ukrajinský turista o ruku a egyptský sprievodca o nohu. Informovali o tom egyptské úrady.

28.10.2020 15:30
debata (2)

Ako napísala agentúra AP, v tejto časti mora sa podobné incidenty nestávajú bežne.

Egyptské ministerstvo životného prostredia oznámilo, že sa v nedeľu ukrajinská turistka s 12-ročným synom vydali spolu s egyptským sprievodcom potápať v národnom parku Rás Muhammad pri južnom cípe Sinajského polostrova.

Na skupinu zaútočil dvojmetrový žralok a zranených potom previezli do najbližšej nemocnice. Úrady celú oblasť uzavreli.

Ukrajinská agentúra pre turistický rozvoj oznámila, že 12-ročný chlapec je na jednotke intenzívnej starostlivosti a že sa pri chirurgickom zákroku jeho pažu zachrániť nepodarilo. Matka je zranená ľahko, sprievodca prišiel o nohu.

AP píše, že v minulých rokoch žraloky v Červenom mori pri egyptských brehoch útočili výnimočne. V roku 2010 však jedného európskeho turistu v Šarm aš-Šajchu zabili a niekoľko ďalších zmrzačili.

Šarm aš-Šajch je jednou z najvyhľadáva­nejších turistických destinácií v Egypte, poskytuje únik z chladného zimného podnebia panujúceho v zime v Európe, píše AP. Populárne je potápanie k tamojším koralovým útesom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #žralok #potápanie #útok žraloka