Takto si užijete pláž bez strachu o hotovosť

Vydali sme sa na cestu z Bratislavy do slnečného Dubrovníka, pripravení na dobrodružstvo a objavovanie. S našou vernou kreditnou kartou Visa v peňaženke sme boli pripravení platiť za svoje zážitky bezstarostne.

21.07.2023 00:00
visa, pr nepouzivat

Už od začiatku našej cesty sme boli príjemne prekvapení, aké rozšírené je akceptovanie platobných kariet v Chorvátsku. Zastavili sme sa v malej obci na hraniciach, kde sme sa ocitli v malom rodinnom penzióne. Pri odchode nám milý pán majiteľ s úsmevom oznámil, že platba kartou je pre neho úplne v poriadku.

Počas našej cesty sme navštívili rôzne reštaurácie a kaviarne, kde sme mohli ochutnať miestne lahôdky. Bezstarostne sme si vychutnávali ich chuť a zároveň sme si uvedomovali, že môžeme platiť kartou Visa bez problémov. To nám uľahčovalo zážitok a uvoľňovalo náš peňaženkový rozpočet.

V mestách, ktorými sme prechádzali, sme sa stretli s rušnými nákupnými ulicami. Tu bolo akceptovanie kariet taktiež bežné, čiže sme si mohli dovoliť nakupovať vo veľkých obchodných reťazcoch aj v malých obchodíkoch s miestnymi suvenírmi. V supermarketoch sme si mohli bez problémov vybrať potraviny a platiť kartou.

Pri tankovaní sme nemuseli hľadať bankomat, pretože na všetkých čerpacích staniciach sme mohli jednoducho zaplatiť za palivo kartou Visa. A keď sme potrebovali doplniť energiu v miestnych kaviarňach alebo si kúpiť občerstvenie na cestu, znovu nám naša kreditná karta umožnila jednoduché a pohodlné platby.

dubrovnik, pr nepouzivat

Nielen v meste sme mali možnosť využívať platbu kartou. Keď sme strávili deň na pláži, kde neboli k dispozícii tradičné platobné terminály, bolo pre mňa príjemným prekvapením, že miestni poskytovatelia služieb na pláži umožňovali platbu pomocou hodiniek alebo telefónu. Stačilo pár kliknutí a mohli sme si vychutnávať slnko, more a platiť za slnečník, ležadlo alebo osviežujúci koktail.

Nechýbali ani miestne dopravné služby, ktoré boli priateľské k platobným kartám. Keď sme sa potrebovali presunúť z jedného miesta na druhé, mohli som bez problémov zaplatiť za miestny autobus alebo taxi kartou.

A keď sme konečne dorazili do Dubrovníka, boli som ohromení jeho krásou a históriou. Náš objaviteľský duch sa rozhodol navštíviť niektoré z hlavných turistických atrakcií a pamiatok. A ani tu nás verná karta Visa nezradila. Náš vstup do hradieb Dubrovníka a návšteva múzeí bola jednoduchá, keďže všetky tieto miesta umožňovali platbu kartou.

visa, pr nepouzivat

Náš čas v Chorvátsku bol plný dobrodružstva, krásnych zážitkov a vďaka bezhotovostným platbám sme si ich mohli užívať bez starostí. Akceptovanie platobných kariet v Chorvátsku je také rozšírené, že sme si mohli plánovať svoje výdavky s väčšou istotou.

Tak sme sa vydali na cestu domov, s peňaženkou obsahujúcou spomienky na Chorvátsko a s vedomím, že naša karta bola spoľahlivým spoločníkom počas celej cesty.

chyba