Veľká Noc v Tatrách bude v znamení lyžovačky, tradícií a zaujímavých podujatí

Veľkonočné sviatky v najvyšších horách na Slovensku budú vyvrcholením sezóny, vďaka dostatočnému množstvu snehu sa dá v Tatranskej Lomnici i na Štrbskom Plese stále lyžovať. Obchodný a marketingový manažér horského strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský uviedol, že okrem lyžovačky si počas voľných dní pripravili aj bohatý program, návštevníci sa môžu tešiť na tradičné zvyky i preteky v maskách.

27.03.2024 08:00
debata

„V Tatranskej Lomnici budú v prevádzke zjazdovky z Lomnického sedla cez Skalnaté Pleso až do medzistanice Štart. Na Štrbskom Plese sa bude lyžovať na všetkých zjazdovkách – Solisko, Furkota, Interski, Turistická aj Esíčko. V prevádzke budú lanovky, samozrejme, aj pre peších návštevníkov,“ uviedol Brodanský s tým, že otvorený je stále aj Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, ktorý sa tento rok nesie v znamení témy Westminsterského opátstva. Je tam otvorená aj výstava ľadových diel z podujatia Tatry Ice Master či interaktívna galéria svetla Kvantarium.

Jednotlivé podujatia sa uskutočnia na rôznych miestach tak, aby si na svoje prišli návštevníci všetkých troch hlavných turistických centier – Tatranskej Lomnice, Starého Smokovca aj Štrbského Plesa. „Veľkonočnú premiéru budú mať koncerty v pozemnej lanovke na Hrebienok. V nedeľu 31. apríla budú od 10. do 15. hodiny priamo vo vagónoch spievať a hrať cestujúcim hudobníci z folklórneho súboru Vagonár,“ upozornil Brodanský.

Na Štrbskom Plese sa uskutočnia v tento deň preteky v maskách a návštevníci si budú môcť upliesť korbáče či vymaľovať vajíčka. Na Skalnatom Plese bude Veľkonočná nedeľa patriť „krajine zázrakov“ aj tradičnej tatranskej šibačke. Na Veľkonočný pondelok 1. apríla sa bude konať na Štrbskom Plese aj „Nežná oblievačka“. Bližšie informácie k jednotlivým podujatiam nájde verejnosť na webovej stránke www.vt.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Veľká noc