Veľkokrtíšania opäť vyzdobia kraslicami veľkonočný strom

Mesto Veľký Krtíš aj v tomto roku pokračuje v tradícii zdobenia Veľkokrtíšskeho veľkonočného stromu kraslicami a chce tak prispieť k sviatočnej atmosfére v meste. Radnica vyzvala občanov, aby priniesli kraslice určené na jeho ozdobenie.

22.03.2024 10:00
debata

Ako informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) Veľký Krtíš Zuzana Braunsteinová, oslovili materské a základné školy na území mesta, špeciálnu základnú školu, základnú umeleckú školu, domov aj klub dôchodcov, a tiež širokú verejnosť.

Kraslice neodmysliteľne patria k Veľkej noci ako symbol znovuzrodenia. „Vyzdobte aj tento rok kraslice a my nimi opäť ozdobíme Veľkokrtíšsky veľkonočný strom. Fantázii sa medze nekladú – maľujte, voskujte, vyškrabávajte, drôtujte, oblepujte,“ vyzýva kultúrne stredisko záujemcov o vyzdobenie stromu.

„Japonskú čerešňu vysokú viac ako päť metrov vyzdobíme na Zelený štvrtok 28. marca,“ popísala Braunsteinová s tým, že kraslice so šnúrkou na zavesenie môžu obyvatelia doniesť najneskôr do 27. marca do kancelárie MsKS. Tradíciu zdobenia veľkonočného strumu začali vo Veľkom Krtíši v roku 2018 pri príležitosti 50. výročia vzniku mesta a každoročne sa teší obdivu obyvateľov aj návštevníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľký Krtíš #kraslice #Veľká noc