Pivo za 1,8 eura, pizza od 7! Kde je najlacnejšie mesto Chorvátska?

Chorvátsko po vstupne do eurozóny toto leto zdvihlo ceny, ale napriek slušnej naplnenosti hotelov nie sú všetci domáci z toho nadšení. Obávajú sa odlivu verných dovolenkárov, pre ktorých krajina roky predstavovala dostupný relax.

18.08.2023 06:00
debata (1)
Chorvátsko, Dalmácia
Video
Zdroj: Pixabay.com

Médiá sú plné správ o tom, ako ceny v Chorvátsku prudko vzrástli a ako sa turisti sťažujú na 40-eurové ležadlá, 5-eurové zmrzliny, 20-eurové pizze a 9-eurové pivá, píše Total Croatia News.

Nie všetci turisti si však enormný nárast cien všimli a na internete sa objavili aj zábery jedálnych a nápojových lístkov z chorvátskych reštaurácií, ktoré dokazovali, že s tými premrštenými cena to nebude až také zlé.

Portál sa rozhodol zistiť, kde v Chorvátsku sa nachádza najlacnejšie mesto.

Dubrovník, Chorvátsko
Dubrovník, Chorvátsko
+9Zo Záhrebu sa dá jednoducho presunúť k...

Samozrejme, ďaleko od turistických centier stoja štandardné pochúťky ako pivo, pizza a zmrzlina viac-menej rovnako, priamo na pobreží sú o niečo drahšie.

Pivo Laško za 1,8 eura, zmrzlina na 1,2 eura. A čo hlavné jedlo? Pizza od 7,20 eur. Výsledná cena za obed je teda 10,2 eura.

Je táto suma dôkazom, že sa nachádzame v najlacnejšom meste Chorvátska? Zrejme jednom z niekoľkých. Nachádza sa asi 30 minút severne od Záhrebu, má okolo 6000 obyvateľov a volá sa Oroslavje.

Dubrovník, Chorvátsko Čítajte viac Tešíte sa už na more? Pozor, tu je 21 dôvodov, prečo by ste (už nikdy) nemali dovolenkovať v Chorvátsku Rovinj, chorvátsko, more Čítajte viac Sťažnosti turistov: Čo im na dovolenke v Chorvátsku najviac prekážalo? A čo im na to odkázali domáci? opaľovanie sa - slnenie - pláž - piesok - ochranný faktor Čítajte viac Do Chorvátska na piesok? Tu je top 7 miest, ktoré vás príjemne prekvapia

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko