Pozrite si: Video, ktoré vábi Angličanov a Poliakov na Slovensko

Slovensko sa snaží prilákať ešte viac turistov z Poľska a Veľkej Británie pomocou video reklamy na stránke YouTube. Heslom kampane je "Slovakia. Best friends forever." - "Slovensko. Najlepší priatelia navždy."

26.10.2013 00:06
slovensko
Video reklama na Slovensko Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.
debata (6)

Pre Poľsko sa SACR rozhodla, pretože podľa štatistických údajov poľskí turisti patria dlhodobo medzi najčastejších návštevníkov Slovenska a zároveň nemajú problém porozumieť anglickému komentáru v spote. Pozitívne reakcie z radov poľskej odbornej aj laickej verejnosti zazneli aj na spot vysielaný na stanici Eurosport.

Okrem Poliakov je reklama cielená na obyvateľov Veľkej Británie.,,Práve návštevnosť turistov z tejto krajiny dosiahla 12-percentný nárast v prvom polroku 2013. Reklamnou kampaňou chceme tento trend podporiť a pritiahnuť na Slovensko viac britských návštevníkov a zároveň upriamiť ešte väčšiu pozornosť Britov na našu krajinu, ako na dovolenkovú destináciu,“ povedala Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR.

Spoty o Slovensku sa vysielajú pred videami, ktoré si užívatelia prezerajú prostredníctvom služby YouTube. O nasadzovaní a zobrazovaní spotu rozhoduje algoritmus, ktorý vyhodnocuje približne 200 atribútov správania sa konkrétnych užívateľov. Kampaň je zacielená špecificky na ľudí, ktorí sa prostredníctvom vyhľadávača Google sústreďujú na témy týkajúce sa dovolenky, cestovateľských bedekerov, lyžiarskych dovoleniek alebo poznávania kultúrnych pamiatok.

Video reklama na Slovensko na Slovenskú agentúru cestovného ruchu.

Po dvoch týždňoch vysielania sa v Poľsku video zobrazilo 1,5 miliónu užívateľov, bez prerušenia si ho pozrelo 17 percent z nich. Vo Veľkej Británii sa začalo prehrávať 620 000 užívateľom, 13 percent ho dopozeralo do konca. Podľa skúseností spoločnosti Google, ktorá YouTube prevádzkuje a výsledkov meraní marketingových prieskumov, má ísť o veľmi dobrý výsledok.

Po vzhliadnutí videa navštívilo národný portál cestovného ruchu www.slovakia.travel už 34 000 záujemcov o informácie, pričom, podľa očakávania, väčšina návštevníkov portálu bola z Poľska.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Poliaci #Slovensko #reklama #YouTube #video #Angličania #Slovenská agentúra cestovného ruchu #SACR