Mikuláš zavíta na košickú detskú železnicu

Mikulášske vlaky pre najmenších cestujúcich opäť vypravia po roku 6. decembra na košickej detskej železnici. Storočnými vagónikmi sa okrem verných cestujúcich odvezie aj Mikuláš s anjelmi a čertom. Okrem atraktívnej zimnej jazdy pripravili organizátori aj bohatý program vo vyhriatom stane na Alpinke. Slávnostne otvoria aj Klubovňu mladých železničiarov s minimúzeom.

03.12.2014 06:00
Mikuláš, deti Foto:
Mikulášske vlaky pre najmenších cestujúcich vypravia 6. decembra na košickej detskej železnici.
debata

„Deti sa báť nemusia, čert bude totiž pomáhať Mikulášovi pri rozdávaní darčekov. Dostane ho každé dieťa s platným cestovným lístkom našej železničky,“ uviedol riaditeľ Košickej detskej historickej železnice Ľubomír Lehotský. Okrem atraktívnej zimnej jazdy pripravili organizátori aj bohatý program vo vyhriatom stane na Alpinke.

„Darčeky Mikulášovi priamo zo stanice odvezie sob Rudolf, ktorý vo svojom čarovnom sedle povozí aj deti. Na Alpinke sa bude spievať, tancovať, deti si vyrobia vianočnú sviecu zo včelieho vosku, pozrú filmové rozprávky a napokon sa budú rozdávať zdravé mikulášske balíčky. Nechceme prezrádzať, čo všetko Mikuláš do balíčka prichystal, ale vďaka podpore Fondu zdravia mesta Košice v ňom nebude núdza o vitamíny a zdravé dobroty,“ doplnil Lehotský.

Na mikulášsku sobotu vypravia mladí železničiari z Čermeľa dva mimoriadne vlaky o 10:00 a 12:00, v prípade veľkého záujmu sú pripravení zvládnuť aj väčší nápor. Ako uviedol Lehotský, podujatie pripravili aj vďaka podpore generálneho partnera – Železničnej spoločnosti Slovensko.

Združenie po záverečnej jazde pozýva na slávnostné otvorenie Klubovne mladých železničiarov s minimúzeom, ktoré vzniklo vďaka podpore U.S. Steel Košice a Karpatskej nadácie v rámci projektu Mladý železničiar 2014. „Klubovňu a rôzne železničné artefakty, ktorú sú tu umiestnené, sme opravovali od začiatku sezóny. Teraz sme radi, že sa budeme mať kde stretávať nielen počas zimných mesiacov, ale aj počas celého roka,“ uviedol jeden z mladých železničiarov Erik Kuzma.

Mikulášsky vláčik je poslednou tohtoročnou verejnou jazdou detskej železnice. Ako informoval riaditeľ Košickej detskej historickej železnice Ľubomír Lehotský, na budúci rok si pripomenú 60 rokov od svojho vzniku. V týchto dňoch vychádza Sprievodca úzkorozchodnými železnicami krajín V4, s podporou Medzinárodného Vyšehradského fondu. Publikáciu v spolupráci s partnerskými železničkami pripravili práve nadšenci z Čermeľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Detská železnica Košice #zima 2014