Náš tip: Zažite tri dni radosti v Bratislave

Tri dni plné radosti z hudby, tanca a spevu ponúka Bratislavčanom festival tRadovania - Národný Tanečný dom - zimný interaktívny festival tradičnej kultúry. Tanečný dom sa otvára deťom aj dospelým vo štvrtok 18. januára o 20. hodine v KC Dunaj, v piatok a v sobotu v Pistoriho paláci.

18.01.2018 16:39
tanečný dom Foto:
Tanečný dom
debata

Festival tRadovania priblíži hosťom tradičnú kultúru v jej mnohorakých podobách. Počas troch festivalových dní do soboty 20. januára budú vašimi sprievodcami popredné osobností slovenskej tradičnej kultúry a folklórneho hnutia.

Štvrkový Tanedčný dom sa začína o 20. hodine v KC Dunaj a povedú ho Dušan Hégli, renomovaný choreograf, pedagóg, umelecký riaditeľ Tanečného divadla Ifjú Szivek a Štefan Štec – sólista, spevák, tanečník a umelecký vedúci FS Hornád, viacnásobný laureát národných folklórnych súťaží, známy aj priaznovcom televíznej súťaže Zem spieva. Do tanca hrá uznávaný primáš a lektor Michal Noga s muzikou Ifjú Szivek band.

V piatok a v sobotu sa program festivalu prenesie do Pistoriho paláca na Štefánikovej ulici. V piatok 19. januára o 19. hodine sa otvára výstava Tradícia v pohybe, venovaná pätnástim rokom Tanečných domov organizovaných občianskym združením Dragúni. Od 20. hodiny sa bude diať Fašiangové Čoromoro – žiarivý Tanečný dom.

Pod týmto názvom sa skrýva premiérové uvedenie tanečného workshopu v štýle UV party. Žiarivý Tanečný dom povedú manželia František a Barbora Morongovci, členovia FS Živel Attila Oláh, Ján Michálik ai. Hrá ľh. Muzicka.sk a Folk&Bass Orchestra. Piatkový večer od 21. hodiny uzavrie koncert živelnej tanečnej hudobnej skupiny Balkansambel žánru worldmusic.

Sobota 20. januára bude dňom plným zaujímavých tanečných, hudobných i remeselno-tvorivých dielní a prezentácií pre deti i dospelých. Začína sa od 10. hodiny opäť v Pistoriho paláci tradičným bábkovým divadlom Tyjátr, ktoré predvedie predstavenie Herkules alebo Dobytie pekla.

Tvorivé dielne povedú popredné osobnosti tradičnej kultúry, ako František a Barbora Morongovci, V. Michalko, P. Vajda, J. Vajda, A. Krausová, S. Ondejka, K. Babčáková, J. Michálik, L. Luptáková, A. Lincke, S. Ondreáš Dikaszová, J. Filipko, K. Sládečková, M. Zábražný, M. Noga, M. Pagáč a iní. O 15. hodine sa na výchovnom koncerte deti, ale aj dospelí dozvedia o tradičnej hudbe a hudobných nástrojoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava