Pasažierka dostala mastnú pokutu. Dôvod? Nechala si jablko z lietadla

Američanka dostala od Americkej colnej a pohraničnej hliadky pokutu 500 dolárov, pretože si z paluby lietadla Delta Air Lines, v ktorom cestovala z Paríža do Spojených štátov, odniesla občerstvenie.

25.04.2018 07:00
letisko, lietadlo, cestovanie, batožina, taška,... Foto:
Američanka dostala pokutu 500 dolárov (ilustračné foto).
debata (17)

Letušky ku koncu letu z Francúzska do USA rozdávali pasažierom ovocie a jedna z cestujúcich, rodáčka z Colorada Crystal Tadlocková, si to svoje strčila do príručnej batožiny, pretože momentálne naň nemala chuť. Jablko plánovala zjesť neskôr. Toto rozhodnutie ju však vyšlo poriadne draho, píše Foxnews.

Keď Tadlocková dorazila do USA, prešla cez colnú prehliadku a pracovníci letiska si jej batožinu vybrali na náhodnú prehliadku.

Colník v jej kabelke objavil nenahlásené ovocie v igelitovom vrecku s logom Delta. Nedovolil jej ho ani zjesť, ani vyhodiť, a namiesto toho jej vyrubil pokutu v prepočte vyše 400 eur.

Colník sa pasažierky ironicky spýtal, či bola jej cesta do Paríža drahá. Ona, nevediac, kam mieri, pritakala. Nato jej povedal, že sa jej ešte predraží kvôli pokute, ktorú jej vyrubí.

Frustrovaná cestujúca navrhuje, aby v lietadlách by nepodávali jedlo, ktoré sa dá ľahko vyniesť, alebo by aspoň mali vyslovene upozorniť pasažierov na takéto prípady. Tiež si myslí, že colná správa mohla situáciu riešiť inak, keďže ovocie bolo vo vrecku jasne označenom logom leteckej spoločnosti.

Tadlocková sa plánuje voči pokute brániť na súde.

Zdroj: Kdvr.com; Inquisitr.com; Wral.com; Smmry.com

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #Delta Airlines #Delta Air Lines