Na hrade Červený Kameň pokračujú nočné prehliadky predstavením o barónovi Pálfim

Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Červený Kameň pokračuje počas leta na hrade Červený Kameň nad obcou Častá v okrese Pezinok v nočných prehliadkach, tentoraz pod názvom Barón Pálfi.

04.07.2018 13:00
Hrad Červený Kameň Foto:
Hrad Červený Kameň
debata

Ako informoval Ľuboš Haršány zo SNM – Múzeum Červený Kameň, divadelné predstavenie bude na hrade v sobotu 7. júla a 18. augusta. Prehliadky sa začínajú každú celú hodinu od 18:00 do 22:00.

Počas nočnej prehliadky sa návštevníci oboznámia s historickými udalosťami jedného z najzaujímavejších období našich dejín – s obdobím renesancie, Osmanskej hrozby, náboženských nepokojov, rozkvetu vzdelanosti, alchýmie, mágie, ale aj „nových barónov“, ktorí sa stávali elitou spoločnosti vďaka protiosmanskej vojne a podpore Habsburgovcov.

Za baróna s najzávratnejšou šľachtickou kariérou v strednej Európe v 16. storočí býva označovaný práve Mikuláš II. Pálfi, prvý majiteľ Červeného Kameňa z rodu Pálfiovcov, ktorí vlastnili hrad vyše tri a pol storočia až po druhú svetovú vojnu.

Príbeh, ktorý pred očami návštevníkov zažíva historická osoba Mikuláš Pálfi, interpretuje historik 21. storočia a zahráva sa s ním nadčasová postava dvorného šaša, je životnou cestou baróna Pálfiho.

Tá zavedie všetkých zúčastnených do jeho súkromných sfér, k obchodným rokovaniam, k zákulisnému uzatváraniu sobášneho paktu, na audienciu u cisára Rudolfa II., k extrémnym riešeniam náboženských sporov i priamo na bitevné pole.

Múzeum Červený Kameň sa od júna do septembra dá navštíviť od pondelka do nedele od 9:00 do 17:00. Pre záujemcov sa hrad dá prejsť i s anglicky hovoriacim sprievodcom, a to v júni v sobotu a v nedeľu o 11:30 a 15:30 a od júla do septembra každý deň o 11:30 a 15:30. Prehliadky sa dajú objednať aj samostatne. Viac informácií je na internetovej stránke http://www.snm.sk alebo na http://hradcervenykamen.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený kameň #Slovenské národné múzeum