Spúšťajú leteckú linku z Košíc do Londýna

Nízkonákladová letecká spoločnosť Raynair otvorila nové priame letecké spojenie Košice - Londýn Southend. Z Košíc sa do Londýna bude lietať 3-krát týždenne v utorok, vo štvrtok a v sobotu lietadlom typu Boeing 737-800, s kapacitou 189 miest.

02.04.2019 12:06
debata

„Sme radi, že aj my prispievame k rozvoju mesta a regiónu a plne si uvedomujeme našu zodpovednosť a dôležité postavenie. Letisko Košice je vnímané z pohľadu obyvateľov východného Slovenska ako brána do celého sveta. Práve dnes sme privítali v poradí už siedmeho dopravcu na našom letisku, čo predstavuje veľký úspech pre letisko našej veľkosti a rovnako pre celé východné Slovensko," uviedol na letisku v Košiciach výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej.

Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku je nove letecké spojenie dobrou správou pre rozvoj podnikania a cestovného ruchu v Košickom kraji.

„Teší ma, že nová priama linka Košice – Londýn je spustená pred začiatkom Majstrovstiev sveta v hokeji, nakoľko sa u nás predstaví reprezentácia Anglicka," dodal.

Raynair je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe s flotilou 450 lietadiel. Denne vypraví 2 400 letov a lieta do 37 krajín.

V minulom roku prepravila viac ako 142 miliónov cestujúcich a prevádzkovala viac ako 600-tisíc letov ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Košice #Ryanair