Sibírsky Karibik? Mladí Rusi sa fotia v tyrkysovom toxickom jazere

Všetko pre Instagram! Nádherný odtieň vody sa skvelo vyníma na romantických fotografiách. Mnoho instagramerov, ktorí majú veľa fanúšikov, sa vybralo s mobilom v ruke k romantickému jazeru pri Novosibirsku. A zrazu sa rady fanúšikov sa ešte rozšírili...

17.07.2019 07:00
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@gayvoronskih),

Fotky skutočne vyzerajú ako z pláže kdesi na horúcom exotickom ostrove. Brehy obmývajú nádherné modré vody… Píše o tom Nytimes.com.

Ľudia toto miesto dokonca prezývajú Maldivy Novosibirska. Na tom by nič nebolo, keby jazero nebolo chemickým kokteilom, píše Thepointsguy.com.

Čo je za štýlovými fotkami? V skutočnosti sa títo mladí fotia pri umelej vodnej nádrži, ktorá slúži ako skládka pri uhoľnej elektrárni.

A dychberúca modrá farba? Tá nie je dielom samotnej prírody, vytvorili ju zmesi vápenatých solí a oxidov kovov. Ponorenie do takejto vody môže vyvolať masívne alergické reakcie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Photo: @nohopezzz

Príspevok, ktorý zdieľa (@maldives_nsk),

Spoločnosť, ktorá prevádzkuje elektráreň, vydala vyhlásenie ohľadne (ne)bezpečnosti najnovšieho trendu. Kým „úroveň žiarenia je v norme“ a „nie je škodlivá“, dôrazne mladých varujú, aby pri robení selfies nespadli do skládky.

Mimoriadne nebezpečný je podľa spoločnosti popol, ktorý môže pôsobiť ako pasca, z ktorej sa obeť nebude vedieť vyhrabať.

Napriek upozorneniam sa mladí fotia nie len nebezpečne blízko vody, ale dokonca aj priamo na nej – plavia sa po jazere na nafukovacích matracoch či na paddleboardoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba