Letušky majú nosiť plienky, aby nechodili na WC a nešírili COVID-19

Podľa nových pokynov vydaných Čínskou správou civilného letectva sa od čínskych letušiek údajne žiada, aby počas letu nosili jednorazové plienky, a tak sa vyhýbali kúpeľniam v lietadlách, aby sa znížila šanca prenosu nového koronavírusu.

11.12.2020 07:00
debata (18)

„Odporúča sa, aby palubní sprievodcovia nosili jednorazové plienky a nepoužívali toalety, okrem zvláštnych okolností, aby sa zabránilo riziku infekcie,“ uvádza sa v správe CNN, ktorá preložila časti pôvodných pokynov.

Toto odporúčanie sa zaradilo medzi pravidlá, ktoré určujú nosenie ochranných prostriedkov – masiek, rukavíc, okuliarov, píše Business Insider. Súčasťou sú aj pokyny, ako dezinfikovať po každom lete lietadlo a ako sa zbavovať použitých ochranných prostriedkov, aby nedošlo ku kontaminácii pokožky alebo odevu.

Podobné nariadenia vydali všetky letecké spoločnosti a organizácie združujúce leteckých dopravcov. Čínske pokyny však išli ešte o krok ďalej, keď oznámili, že nosením jednorazových plienok sa palubní sprievodcovia môžu vyhnúť obvykle tesným toaletám v lietadlách.

Malé priestory totiž môžu byť ohniskami na šírenie koronavírusu. Odporúčania boli určené pre letušky v oblastiach s obzvlášť vysokou mierou infekcie.

Pilotov a ďalších členov posádky sa podľa Bloombergu podobné požiadavky netýkali.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #plienky #letušky #koronavírus #Covid-19