Toto boli najžiadanejšie krajiny roku 2021. 32 000 ľudí odhalilo svoje tajné sny

Spoločnosť Unforgettable Travel Company oslovila viac ako 32 000 ľudí s otázkou, kam tento rok chceli cestovať.

08.01.2022 07:00
selfie stick, selfie palička, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Toto je top 10 destinácií, ktoré chceli turisti navštíviť – od sopečného ostrova Island po prírodné a umelecké krásy Talianska, informuje Travel Pulse.

10. Island

Desiatou najvytúženejšou destináciou tohto roka bol Island. Vďaka jeho dramatickej, rozmanitej krajine a ohromujúcim geologickým zázrakom, od aktívnych sopiek po kúpele s horúcimi prameňmi, je Island súhrnom rozmanitosti, v ktorej sa snúbi drsnosť s krásou. Ostrov otvoril svoje brány zaočkovaným cestovateľom.

9. Maledivy

Tento juhoázijský ostrovný raj je ideálnym miestom na pokojnú plážovú dovolenku, po ktorej túžia mnohí ľudia z celého sveta. Ponúka trblietavé tyrkysové more, drevené bungalovy priamo nad vlnami a pláže s bielym pieskom. Krajina sa navyše dobre dokázala vysporiadať s nákazou a darí sa jej držať ju na uzde.

8. Španielsko

Nádherná krajina, rôzne kultúry a dlhá história robia zo Španielska lákadlo pre milovníkov mora, hôr, dejín aj umenia. Zažite tvorivý nádych v Barcelone, neďaleko Stredozemného mora, alebo prekonajte severné oblasti na El Camino de Santiago, jednej z najvýznamnejších pútí na svete.

7. Nový Zéland

Nový Zéland je atraktívnym rajom pre milovníkov outdoorových aktivít. Krajina sa stala mimoriadne obľúbenou najmä po odvysielaní filmu Pán prsteňov, fotogenické a panoramatické scenérie ostrovov siahajú od sopečných púští cez nádherné pláže až po ihličnaté lesy. Zéland však momentálne zahraničných turistov do svojho kráľovstva nevpúšťa.

6. Portugalsko

Krajine na západe Pyrenejského polostrova patrí šieste miesto. Vďaka svojim nádherným plážam a ohromujúcej architektúre je Portugalsko skvelým cieľom na aktívny odpočinok, ochutnávanie dobrého jedla a degustovanie unikátneho vína.

5. Austrália

Austrália je obrovská a rozmanitá krajina a ponúka nekonečné množstvo atrakcií, od Veľkého bariérového útesu po Uluru. Má tiež niekoľko skvelých miest, ktorým sa žiadne iné na svete nevyrovnajú – Sydney, Brisbane, Canberra.

4. Južná Afrika

Juhoafrická republika je už dlho známa ako obľúbená safari destinácia, takže nie je prekvapujúce, že je na štvrtom mieste. Ako brána do savany a domov mnohých pláží je Južná Afrika živým a atraktívnym cieľom pre milovníkov kultúry aj pre vyznavačov outdoorových aktivít.

3. Chorvátsko

Chorvátsko je obľúbenou európskou dovolenkovou destináciou pre svoju skvelú polohu pri Stredozemnom mori s krásnymi plážami a pôvabnými mestami, ktoré sa môžu pochváliť starobylou históriou. Split, Zadar, Dubrovník a Pula sú povinné zastávky pre tých, ktorí túžia objaviť niečo viac ako mušličky pri mori.

2. Grécko

Rodisko európskej kultúry a filozofie má za sebou tisíce rokov histórie. Od gréckych agor cez chrámy až po ranokresťanské kostoly a byzantské katedrály má Grécko priam nekonečné množstvo živých dejín. Bonusom sú úchvatné pláže a dobrá kuchyňa.

1. Taliansko

Taliansko je na prvom mieste ako najžiadanejšia destinácia zaslúžene. Toľko rozmanitosti a prírodnej i ľuďmi vytvorenej nádhery sa nenachádza nikde inde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie