Filmy vs. realita: Borci v županoch? Ako to v skutočnosti vyzerá v šaolinskom kláštore

Čočíkov výlet cez Šanghaj do Čeng-čou a odtiaľ do šaolinského kláštora, kam sa človek dostane pohodlne autobusom. "Ak máte romantickú predstavu o šaolinoch, tak sem nechoďte," tvrdí rozladený Čočík.

11.07.2022 06:00
debata

To ešte netušil, že až po prehliadke komplexu hlavného kláštora ho čaká hmatateľná hrôza a nebezpečenstvo – cesta takzvanou nemeckou lanovkou a chodník po visutých chodníkoch v obrovských výšinách.

Na záver si dáme jednu úžasnú pamiatku UNESCO, Jaskyňu Dračej brány (Lung-men) v meste Luoyang, ktoré bolo kedysi významným centrom Číny.

Čočík, alias Lukáš Codr, Čech, ktorý žil a pracoval v Číne takmer 10 rokov, vás prostredníctvom svojich videí, sprevádza touto obrovskou krajinou a ukazuje vám miesta, ľudí a zvyky tak, ako vám neukáže žiaden turistický sprievodca.

Filmy verzus realita: Borci v županoch? Ako to v skutočnosti vyzerá v šaolinskom kláštore

čočík, fejky Čítajte viac Anmani, Puna, Abibas... Kam až siaha kreativita čínskych falzifikátov? čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Ako žijú bohatí Číňania? Peniaze už majú, vkus ešte nie čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Tajomstvá lásky: Ako funguje čínska zoznamka a aké to je randiť s Číňankou?
debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #mall.tv #Na vlastný čočík