Kam na dovolenku koncom leta? Výhodné pobyty hľadajte v Grécku

Ak rozmýšľate, kam sa koncom leta vybrať na dovolenku, máme pre vás to pravé. August a september naďalej praje Grécku a práve gréckym ostrovom, ktoré ponúkajú kompletné dovolenkové balíky za výhodné ceny. Cestovateľom prajú aj akciové letenky, tie momentálne začínajú na cenovke od necelých 40 eur spiatočne. Grécko tak hlási začiatkom augusta 96 percentný podiel pasažierov z celého roka 2019. Rastú najmä ostrovy - na čele s Korfu.

04.08.2022 09:03
grecko, nepouzivat

Záujem o Grécko je tento rok porovnateľný s rekordným rokom 2019, ukazujú dáta Pelikán.sk. Kým začiatkom roka ho spomalil variant omikron, tohtoročný máj prerástol predpandemický o približne 95 percent, podobne na tom bol aj mesiac jún.

Najviac sa darí dvom najväčším gréckym mestám – Aténam a Solúnu. Avšak kým Solún, známy aj ako Thessaloniki, vyrovnal začiatkom augusta celý rok 2019, Atény momentálne dosahujú podiel 65 percent pasažierov. Práve Solúnu totiž počas leta praje jeho prímorská poloha, z Atén si k nemu treba kus zájsť.

Dovolenkám v Grécku momentálne dominujú ostrovy na čele s Korfu, na ktoré lietame toto leto aj z bratislavského letiska. Korfu tak už teraz prerástlo celý rok 2019 o 60 percent, nie je pritom jediné. 50 percentný nárast hlási ostrov Zakynthos, veľkému záujmu sa teší aj tzv. ostrov Mamma Mia Skiathos – a to o 520 percent vyšší v porovnaní s predpandemic­kými časmi.

Akciové letenky do Grécka momentálne začínajú na cenovke od 39 eur spiatočne, ostrovné destinácie od približne 46 eur. Výhodnými sú aj kompletné dovolenkové balíky s cenovkou od necelých 200 eur s letenkou, ubytovaním a stravou.

Práve toto dovolenkoví špecialisti neodporúčajú otáľať, ale využívať akciové ponuky – v dôsledku vysokého záujmu totiž last minute nebude v takej podobe, na akú sme bežne pri dovolenkách zvyknutí.

AKCIOVÉ DOVOLENKY V GRÉCKU

4* Golden Star City Resort, Solún

Solún, známy aj ako Thessaloniki, je toto leto jednou z top destinácií v Grécku. Vďaka svojmu šarmu je výbornou destináciou na letnú dovolenku, ale aj na jesenný citybreak. Možnosťou na dovolenku je pobyt v štvorhviezdič­kovom Golden Star City Resort od necelých 300 eur na osobu. Nachádza sa len pár desiatok metrov od najbližšej pláže. V cene pobytu je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy alebo Viedne, ubytovanie, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

grecko, nepouzivat

3* Achillion Hotel, Atény

Jedno z najdôležitejších miest staroveku je perfektným miestom na návštevu počas celého roka. V hlavnom meste Grécka si možno vychutnať históriu, kultúru, výbornú gastronómiu či sa presunúť k moru. Atény si možno vychutnať v trojhviezdič­kovom Achillion Hotel priamo v centre mesta s cenovkou od 320 eur na osobu. Cestovateľov tak od Partheonu či Múzea Akropoly delí len pár krokov. V cene pobytu je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne, ubytovanie a tiež stravovanie formou raňajok.

grecko, nepouzivat

3* Palotel, Korfu

Najzelenší z gréckych ostrovov lákal kedysi aj cisárovnú Sissi, dnes si ho vyberajú čoraz častejšie najmä slovenskí dovolenkári, ktorých lákajú priaznivé ceny leteniek a pobytov. Ubytovať sa možno v trojhviezdič­kovom hoteli Palotel, a to s cenovkou od necelých 430 eur na osobu. Hotel má výbornú polohu, nachádza sa v meste Gouvia len pár metrov od verejnej pláže. V cene pobytu je zahrnutý spiatočný let z Bratislavy či Viedne, ubytovanie, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

grecko, nepouzivat

4* Elea Beach Korfu

Korfu si možno vychutnať aj s jednou hviezdičkou navyše. Pobyt v štvorhviezdič­kovom hoteli Elea Beach momentálne začína na cenovke od necelých 600 eur na osobu. V cene je rovnako zahrnutý spiatočný let z Viedne či Bratislavy, ubytovanie a tiež letiskový transfer – zmenou je stravovanie formou polpenzie. Elea Beach je vhodný pre rodiny s deťmi, ale aj pre páry, nachádza sa priamo pri pláži a len pár stoviek metrov od letoviska Dassia.

grecko, nepouzivat

4* Deliades, Mykonos

Mykonos nesie označenie party ostrova v Grécku, na svoje si však prídu aj tí, ktorí hľadajú dokonalý oddych a tie najfotogenickejšie miesta. Mykonos sú veterné mlyny, biele domčeky, ale aj skvelé kluby a nikdy nekončiaca zábava. To si možno vychutnať so štvorhviezdičkovým pobytom v hoteli Deliades s cenovkou od necelých 360 eur na osobu. Hotel na nachádza len približne sto metrov od piesočnatej pláže a len zhruba štyri kilometre od hlavného mesta. V cene pobytu je zahrnutý spiatočný let z Viedne, letiskový transfer, ubytovanie a stravovanie formou raňajok.

grecko, nepouzivat

4* Skiathos Palace, Skiathos

Grécky ostrov Skiathos preslávili Meryl Streep a Abba – práve na tomto ostrove sa natáčala časť dnes už ikonického muzikálu. Lákadlom posledných rokov sú však najmä výhodné spojenia nízkonákladových dopravcov. Dovolenka na Skiathose začína na cenovke od 390 eur na osobu. Možnosťou je štvorhviezdičkový hotel Skiathos Palace nachádzajúci sa pár metrov od známej pláže Koukounaries a zhruba desať kilometrov od hlavného mesta. V cene pobytu je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, ubytovanie, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

grecko, nepouzivat

3* Olia Hotel, Mykonos

Obľúbenou voľbou na Mykonose je aj trojhviezdičkový Olia Hotel. Ten aktuálne začína na cenovke od necelých 310 eur na osobu. V cene pobytu je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne, ubytovanie, letiskový transfer a stravovanie formou raňajok. Hotel sa nachádza v pokojnej lokalite Tourlos zhruba 20 minút chôdze od obľúbenej pláže Agios Stefanos Beach.

grecko, nepouzivat
chyba