Pokračovanie článku: Nie ste talent na cudzie reči? Nevadí! V týchto krajinách Európy sa uchytíte najlepšie

Ktoré krajiny vyžadujú znalosť jazyka na získanie povolenia na pobyt?

Ak viete, že máte problémy s učením sa jazykov, dávajte si pozor na krajiny, ktoré vyžadujú, aby cudzinci absolvovali jazykový test, aby mohli požiadať o pobyt.

Na získanie trvalého pobytu a občianstva požaduje znalosť jazyka Nemecko. Súčasné predpisy vyžadujú nemčinu na úrovni B1 Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).

Toto je definované ako schopnosť „porozumieť hlavným bodom jasného štandardného vstupu o známych záležitostiach, s ktorými sa pravidelne stretávame v práci, škole, vo voľnom čase.

hrad Korlátko, zrúcanina Čítajte viac KVÍZ: Hrady Slovenska a Čiech - spoznáte ich podľa fotky a popisu?

Nórsko nemá pri žiadosti o dočasný pobyt žiadne jazykové požiadavky, no pri žiadosti o povolení na trvalý pobyt sa už vyžaduje dobré ovládanie domáceho jazyka.

V závislosti od vašich schopností tak možno budete musieť absolvovať 250 – 550 hodín lekcií nórskeho jazyka a kurzu spoločenských vied. V niektorých prípadoch môžete namiesto toho preukázať, že ste absolvovali test z nórskeho jazyka na úrovni A2.

Trvalý pobyt vo Švajčiarsku si tiež vyžaduje znalosť jedného z jeho jazykov (nemčina, francúzština alebo taliančina) na úrovni A2 v hovorení a A1 v písaní.

Zavedenie jazykových požiadaviek na povolenie na dlhodobý alebo trvalý pobyt v súčasnosti zvažujú Francúzsko aj Švédsko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cudzia reč