Video zachytilo bazén plný ľudských 'donutov': Sem by ste sa nešli kúpať ani za milión

Čína sa poslední týždne topila v horúčavách, a tak niet divu, že mnoho Číňanov sa vybralo schladiť do akvaparkov. Keď však na podobnú myšlienku príde priveľa ľudí naraz a akvapark zjavne nemá horné limity, stane sa z osviežovania v bazéne doslova boj o pár kvapiek vody.

11.09.2022 06:00
debata
<section> @viceworldnews Thousands of people crammed into a swimming pool at a water park in northern #China. #summer2022 #heatwave #tiktoktravel ♬ original sound - VICE World News </section>

Tlačenice v autobusoch, metre či vlakoch nie sú ničím výnimočným, no ak nastane tlačenica v bazéne, vzniknú z toho bizarné zábery kúpajúcich sa doslova hlava na hlave.

Na sociálnych sieťach sa tak nedávno objavilo video natočené vo vodnom zábavnom parku Heiyuhu v severnej Číne, kde sa doslova tisíce ľudí natlačili do bazéna.

Voda vytvárala navyše umelé vlny, takže ľudia na farebných nafukovacích kolesách bezmocne sa hojdajúci na hladine vyzerali na kope natlačení ešte bizarnejšie.

mall tv, čočík Čítajte viac Čína je úplne iný svet: Ako vyzerá všedný život v tom najpriemernejšom meste?

Na prvý pohľad som si myslel, že to boli farebné obilné krúžky Fruit Loops, aké mávam na raňajky, poznamenaj jeden diskutér pod videom. Ďalšiemu zas ľudia na nafukovačkách pripomínali okrúhle farebné šišky.

Sledovatelia na internet písali svoje zhrozené komentáre – mnohým pohľad na preplnený bazén navodzoval klaustrofobické pocity, ďalší sa pýtali, či sa v akvaparku nestávajú pri takomto návale nešťastia.

„Prácu plavčíkov rozhodne nezávidíme! Táto kapacita nemôže byť bezpečná – nielenže nie je možné monitorovať všetkých, ale ani sa rýchlo dostať k topiacemu sa človeku,“ napísal jeden diskutujúci.

A čo ak sa niektorý kúpajúci kdesi v strede davu rozhodne, že chce bazén opustiť, pýta sa ďalší debatér na sociálnej sieti.

Navyše, keď je pokope toľko ľudí, voda nemôže byť ani osviežujúca, skôr nepríjemne teplá…

Park v reakcii na šíriace sa video tvrdí, že začal na počet hostí uplatňovať obmedzenia, aby zmiernil ohromujúce davy.

NEPOUZ, mall.tv. čína Čítajte viac Sklenený most či metro na 6. poschodí domu? V Číne je všetko možné. Tu je 5 ohromujúcich stavieb čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Ako žijú bohatí Číňania? Peniaze už majú, vkus ešte nie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #akvapark