Organizácia za práva zvierat žaluje železničnú spoločnosť: Vlak rozpučil mačku cestujúcej, aby nemeškal

Po tom, čo na parížskej stanici Montparnasse zrazil vysokorýchlostný vlak TGV rodinného maznáčika Neka, žaluje organizácia na ochranu zvierat „Fondation 30 millions d’amis“ francúzskeho národného železničného dopravcu.

30.01.2023 06:00
debata (4)

Po tom, čo mačku naschvál zrazil a usmrtil vlak odchádzajúci z parížskej stanice Montparnasse, Nadácia 30 miliónov priateľov (Fondation 30 millions d'amis) oznámila, že bude žalovať francúzske národné železničné služby, SNCF, za „vážne zneužívanie a kruté činy s následkom smrti zvieraťa“ – trestný čin, za ktorý je horná hranica pokuty 75 000 eur alebo päť rokov väzenia.

Nadácia oznámila svoje plány podať sťažnosť na SNCF v tweete, v ktorom sa odvolávala na tragickú smrť domáceho maznáčika Neka, ktorého 2. januára rozpučil vysokorýchlostný vlak TGV.

Mačka cestovala so svojou majiteľkou Georgiou a jej 15-ročnou dcérou Melaïnou, no pred nastúpením utiekla z klietky.

Zviera sa potom ukrylo pod vlakom smerujúcim z Paríža do Bordeaux a pri odchode TGV ho súprava usmrtila.

Matka a dcéra sa údajne 20 minút pokúšali vyjednávať s predstaviteľmi SNCF o odložení odchodu vlaku, aby mačku vytiahli spod vlaku, ale ich žiadosti boli zamietnuté.

vlak, Nemecko Čítajte viac Opitý rušňovodič nezastavoval v staniciach a do mikrofónu nadával na železnice

V dôsledku toho vedúca nadácie Reha Hutinová vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke organizácie uviedla, že zviera bolo „vedome rozpučené“.

„Tento čin bol ohavne krutý, navyše zviera bolo regulérnym cestujúcim, jeho majitelia mu zakúpili lístok na cestu s nimi,“ povedala Hutinová. „Bol to teda cestujúci SNCF, ktorý bol vedome zabitý.“

Podľa správ Le Parisien sa sťažnosť odvolávala na článok 521–1 francúzskeho trestného zákonníka a tvrdí, že konanie SNCF predstavovalo vážne zneužívanie a kruté činy, ktoré by v prípade zistenia zodpovedných mohli viesť k ich pokutovaniu až 75 000 eurami a päťročnému väzeniu.

V reakcii na to francúzske národné železničné služby odôvodnili svoje rozhodnutie pre Le Parisien argumentom, že „je mimoriadne nebezpečné ísť dole na koľaje, pretože sú elektrifikované“.

SNCF tiež francúzskemu denníku zopakovala, že k incidentu došlo počas konca vianočných a novoročných sviatkov, „takže na stanici bolo veľa ľudí, čo znamenalo, že sme nemohli tak ľahko zastaviť premávku“.

Švajčiarsko, vlak, rekord Čítajte viac Najdlhší vlak sveta meral takmer 2 kilometre: Pozrite si fotografie, aké sa už (asi) nezopakujú maglev, Čína Čítajte viac Prototyp sa stal skutočnosťou: Najrýchlejší vlak sveta levituje rýchlosťou 600 km/h čočík mall.tv Čítajte viac Čech Lukáš vám ukáže neznámu časť Čínskeho múru aj nehanebných dedinčanov

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Paríž #mačka #TGV