Tohtoročnú sezónu na Fiľakovskom hrade otvorí výstava K. Šuhajovej

Tohtoročnú turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvorí výstava miestnej výtvarníčky Kristíny Šuhajovej. Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (14. 3.) popoludní, areál hradu i jednotlivé expozície budú pre verejnosť otvorené od piatka (15. 3.), informovalo Hradné múzeum vo Fiľakove.

14.03.2024 13:30
Fiľakovský hrad Foto:
Fiľakovský hrad.
debata

Výstava Šuhajovej s názvom Mimóza II tematicky nadväzuje na predošlú výstavu výtvarníčky, ktorá bola na Fiľakovskom hrade prezentovaná pred viac ako desiatimi rokmi a pozostáva z výberu jej doterajších diel. Tie sú často reakciou autorky na okolité udalosti, osoby, príjemné či nepríjemné situácie či inšpirujúce impulzy.

„Využíva pestrosť palety, dekoratívne a streetartové prvky. Je to kombinácia maľby a šablóny, aplikovaná väčšinou akrylom či sprejom, následne dotváraná fixkami i tušom. Jej maľby pôsobia veľmi dynamicky, miestami až infantilne, sú popretkávané akýmsi morbídnym a čiernym humorom,“ priblížilo múzeum s tým, že výstava bude pre verejnosť prístupná do 5. mája.

Od piatka bude Fiľakovský hrad pre verejnosť prístupný každý deň v týždni, a to od 10.00 do 18.00 h. Hradné múzeum vo Fiľakove návštevníkom ponúka štyri stále expozície.

Nachádzajú sa vo výstavných priestoroch Bebekovej veže, v protileteckom úkryte pod hradným kopcom a v zrekonštruovanom vínnom domčeku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fiľakovský hrad