Letisko v sicílskej Katánii opäť obnovilo prevádzku

Letisko v sicílskej Katánii v utorok ráno obnovilo svoju prevádzku po tom, čo muselo pre erupciu sopky Etna dočasne pozastaviť všetky lety. Informovala o tom spoločnosť Sac, ktorá letisko prevádzkuje, píše ANSA.

15.08.2023 10:05
debata

Predstavitelia letiska oznámili, že štandardná prevádzka sa obnovila o 06.00 h SELČ. Odporučili tiež cestujúcim, aby sa o stave svojho letu informovali priamo u leteckých spoločností.

Letisko v Catanii bolo zatvorené od pondelka rána. Všetky odlety boli zrušené a prichádzajúce lietadlá boli odklonené do miest Trapani a Comiso.

Medzinárodné letisko Vincenza Belliniho, známe aj pod označením Catania-Fontanarossa, leží na východe Sicílie, a teda v jednej z najobľúbenejších turistických destinácii v Taliansku. Vlani odbavilo približne desať miliónov cestujúcich.

Z dôvodu sopečnej aktivity Etny ho naposledy na jeden deň uzavreli 21. mája. Odstavené bolo na viac dní aj v júli po tom, ako v tamojšej príletovej hale vypukol požiar.

Etna je so svojimi 3324 metrami najvyššou aktívnou sopkou v Európe. Za posledných 500.000 rokov zažila časté malé aj rozsiahlejšie erupcie. Patrí tak k vôbec najaktívnejším sopkám na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Sicília #Catania #Etna #erupcia sopky