Exotika a luxus za babku: Kedy sú ceny v top destináciách najnižšie?

Najvychýrenejšie dovolenkové miesta si môžu dovoliť pýtať od svojich návštevníkov horibilné sumy, pretože vedia, že za to stoja. TripAdvisor však vytipoval obdobia, kedy sa ceny priblížia bežným dimenziám, v ktorých sa pohybuje väčšina cestovateľov.

21.04.2018 07:00
debata (1)

Dubaj

Blyštiaci sa luxus, nebotyčné hotely obložené mramorom, obrovské kúpeľne, drahé nápoje, megalomanské nákupné centrá. Zájazd do „zlatého mesta“ nie je lacný špás, no jeden týždeň v roku sú ceny aj o takmer 60 percent nižšie. Vyberte sa do Spojených arabských emirátov okolo 10. februára a presvedčte sa sami.

Zlatníctvo v Dubaji Foto: Reuters, CHRISTOPHER PIKE
Dubaj, klenoty, zlato, zlatníctvo Zlatníctvo v Dubaji

Londýn

Chcete si na vlastné oči prezrieť Buckinghamský palác, Big Ben, Britské múzeum či Westminsterské opátstvo? Radi by ste zablúdili do obchodov na Oxford street a pokochali sa výhľadom z Londýnskeho oka? Zaznačte si do kalendára február. Počas jeho druhého týždňa tu ceny klesajú v priemere o 33 percent.

Čajka nad Temžou v Londýne. Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Británia, Londýn, Big Ben, čajka, Temža Čajka nad Temžou v Londýne.

Svätý Bartolomej

St. Barts, ostrov v Karibskom mori, je súčasťou Malých Antíl. S jeho piesočnatými plážami, exkluzívnymi rezortmi a vychýrenými nočnými klubmi nie je ťažké prísť na to, prečo sa stal obľúbenou dovolenkovou lokalitou svetových celebrít a „ľudí z vyššej spoločnosti“.

Po tom, ako ho vlani na jeseň zasiahol hurikán Irma, sa síce usilovne obnovuje a už čoskoro opäť zažiari v plnej paráde, no ceny ešte nedosiahli predkatastrofickú úroveň.

Najviac však ušetríte, keď sa na ostrov vyberiete v druhej polovici októbra. Áno, je to práve to nešťastné obdobie hurikánov, ale s ušetrenou polovicou oproti bežným cenám a dobrým poistením môžete dúfať, že tento rok sa mu všetky vetry vyhnú a zažijete dovolenku ako smotánka planéty.

Santorín

Ostrov, ktorého biele štvorcové domy s modrými kupolami, vrezané do útesov nad morom, sa stali synonymom Grécka. Slnenie na jeho nádherných kamienkových plážach vyjde v sezóne pomerne draho.

No ak oželiete kúpanie v Egejskom mori a vystačíte si s očarujúcimi výhľadmi na západ slnka z teplej vírivky, počkajte na november. Počas jeho druhého týždňa sa ceny ubytovania aj leteniek znižujú až o štvrtinu.

Santorín očarí aj v zime Foto: SHUTTERSTOCK
Santorini, Grecko, ostrov, Santorín očarí aj v zime

Providenciales

Tropické ostrovčeky Turks a Caicos, ktoré ležia juhovýchodne od Bahamských ostrovov, lákajú na svoje bielučké mäkučké pieskové pláže, čisté tyrkysové vody a typickú karibskú pohostinnosť. Tá však nie je zadarmo. Ak máte chuť vychutnať si tento eden za prijateľnejšie ceny, navštívte ho druhý októbrový týždeň a ušetríte až tretinu, a to aj v päťhviezdičkových hoteloch.

Catalina

Je romantický a autenticky nedotknutý – až 88 percent tohto ostrova tvorí chránená prírodná rezervácia. A je až neuveriteľne blízko obrovského rušného Los Angeles. Cez týždeň uponáhľaní biznismeni, producenti a hviezdy tu cez víkend nachádzajú potrebný oddych.

Počas letnej sezóny sa tu objavujú najväčšie nápory, ale v januári a februári je skutočnou oázou pokoja a nízkych cien. Tie padajú až o polovicu.

Wailea

Havajský raj ponúka kilometre a kilometre zlatistých pieskových pláží, prepracované golfové ihriská, dokonalé kúpele a wellness zariadenia, výborné nákupné príležitosti. Táto nadštandardne vybavená destinácia je klenotom Maui, čo odrážajú aj tamojšie ceny. Počas septembra však cenovky zázračne strácajú vyše 40 % svojej hodnoty.

Zdroj: Readersdigest.ca; Visitcatalina­island.com; Visittci.com; Frommers.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #cestovanie #exotika