V štyroch obciach v podhorí Tatier vznikol nový náučný chodník

V podhorí Vysokých Tatier vznikol nový náučný chodník, na jeho vybudovanie prispel Prešovský samosprávny kraj zo svojho rozpočtu 40.000 eurami. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že nová trasa vznikla v obciach Batizovce, Gerlachov, Mengusovce a Štôla v rámci grantového programu Výzva pre región.

21.12.2022 14:00
debata

„Obsah náučnej trasy je zameraný na ochranu prírody tejto časti kraja. V každej obci ho tvoria informačné tabule a oddychová zóna, pričom každá z miestnych samospráv získala 10.000 eur. Náučný turistický chodník pozostáva zo štyroch informačných tabúľ, jednej veľkej a troch malých. Pri každej z nich je sedenie – stôl a lavice, taktiež stojan na bicykle a odpadkový kôš, pričom táto zóna slúži ako zástavka na vzdelávanie a oddych,“ objasnila hovorkyňa.

Cieľom tvorby tohto turistického produktu v zmienených obciach je primäť jeho užívateľa ku konfrontácii medzi teoretickými poznatkami a krajinnou realitou. Chodník je určený pre viac i menej zdatných turistov a to tak pre obyvateľov regiónu i ostatnú širokú verejnosť. Projekt výstavby realizovali počas dvoch rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #chodník