Lyžiarom v Tatrách pribudnú v najbližších dňoch ďalšie zjazdovky, poriadne sa zasnežuje

Lyžiarom vo Vysokých Tatrách budú od piatku a soboty k dispozícii aj ďalšie upravené zjazdovky. Mrazivé počasie umožnilo prevádzkovateľom naplno využiť zasnežovaciu infraštruktúru a doplniť zásoby snehu.

22.12.2022 08:00
debata

Ako informoval riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský, lyžovať sa tak bude už na celom Štrbskom Plese vrátane zjazdoviek Solisko a Furkotka a tiež zo Skalnatého Plesa až do Tatranskej Lomnice. Okrem toho sa lyžiari dostanú aj na Jakubkovu lúku. Na zjazdovkách je v priemere pol metra snehu.

Výnimkou ostáva Lomnické sedlo v nadmorskej výške 2 190 metrov, ktoré je odkázané výlučne na prírodný sneh. Zvyčajne tamojšie podmienky umožňujú spustiť lyžovačku na najstrmšej a najťažšej zjazdovke vo Vysokých Tatrách v prvých mesiacoch nového roka.

Na Hrebienku je aktuálne v prevádzke už aj sánkovačka na 2,5 km dlhej trase. Od 27. decembra bude v prípade dobrých snehových podmienok v prevádzke aj nočná sánkovačka.

Tatry, sneh, lyžovačka, lyžiarska sezóna, svah Čítajte viac Chcete si užiť hory? Na tieto 2 veci pozor bloger, Nie je túra bez Štúra, Radoslav Hoppej Čítajte viac Až keď žil v Rakúsku, uvedomil si, že nepozná Slovensko. 'Štúrovec' odhaľuje neznáme skvosty domoviny
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #lyžovačka #zjazdovky