V roklinách Slovenského raja je stále vysoký stav vody

Aj napriek silným mrazom z posledných dní je vo všetkých roklinách Slovenského raja veľmi vysoký stav vody. Správa národného parku (NP) upozorňuje, že chodníky a technické zariadenia sú tak v niektorých úsekoch zaľadnené.

12.01.2024 11:00
debata

V roklinách sa stále nachádzajú aj popadané stromy, ktoré priebežne z chodníkov odstraňujú. Návštevníkov preto správca turistickej infraštruktúry vyzýva, aby tomu prispôsobili svoje vybavenie a správanie.

„Je potrebná vysoká nepremokavá obuv, je vhodné mať so sebou veci na prezutie a prezlečenie. Na šmykľavých chodníkoch je výhodné mať pre stabilitu paličky a proti pošmyknutiu protišmykové návleky alebo mačky. Túry trvajú často aj dvojnásobne taký dlhý čas ako v lete,“ upozorňuje Peter Olekšák zo Správy NP.

Tento týždeň pracovníci Správy NP prepiľovali stromy na turistickom chodníku v Sokolej doline a na ceste Košiarny briežok – Klauzy.

Sokolia dolina však v súčasnosti podľa ochranárov nie je vhodná pre bežných turistov, skôr pre odvážlivcov, ktorí aj napriek extrémnym podmienkam chcú vidieť túto najdivokejšiu roklinu.

„V rokline sú v súčasnosti zatopené niektoré úseky, ktoré je potrebné prebrodiť alebo obísť,“ dodávajú ochranári.

Slovenský raj, roklina Piecky.
Slovenský raj, roklina Piecky.
+30Slovenský raj, roklina Piecky.
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský raj