V Nízkych aj vo Vysokých Tatrách spustili zasnežovanie zjazdoviek

Lyžiarske strediská Jasná v Nízkych Tatrách a Vysoké Tatry spustili zasnežovanie zjazdoviek. Napomohlo tomu aktuálne ochladenie, informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

15.11.2023 07:00
debata

Na Chopku začali v nedeľu (12. 11.) popoludní. „Zasnežovali sme na severnej aj južnej strane od výšky zhruba 1300 metrov, v akcii bolo 180 zasnežovacích bodov. Výborné je, že predtým napadol aj prírodný sneh, vo vyšších polohách dokonca miestami aj 30 centimetrov. Máme podklad a pokračujeme v príprave svetovej sezóny v Jasnej,“ uviedol riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Galajda dodal, že špeciálnu pozornosť budú v stredisku venovať zjazdovke, na ktorej sa v januári uskutočnia preteky Svetového pohára. Tam od začiatku zasnežujú s vyšším podielom vody, aby bol podklad čo najkompaktnejší a mohli na ňom ďalej pracovať.

„Vďaka tomu, že nám ochladenie umožnilo spustiť zasnežovanie o niečo skôr ako v minulých sezónach, verím, že pre svetovú špičku pripravíme perfektné podmienky,“ podotkol šéf lyžiarskych tratí Maroš Kupčo.

Snežné delá spustili v noci na pondelok aj vo Vysokých Tatrách.

„Podmienky nám umožnili ako prvú vetvu spustiť zasnežovanie zo Skalnatého Plesa smerom dole na Štart,“ priblížil riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Zasnežovanie bude pokračovať podľa aktuálnych poveternostných podmienok. Galajda spresnil, že lyžiarsku sezónu 2023/24 by chceli otvoriť 2. decembra v Jasnej, 9. decembra na Štrbskom Plese a 16. decembra v Tatranskej Lomnici.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #jasná #Nízke Tatry #umelý sneh