Modro značenú trasu Červený Kláštor-Lesnica v PIENAP-e dočasne uzavrú

Modro značenú turistickú trasu Červený Kláštor - Lesnica dočasne uzatvoria. Informovala o tom Správa Pieninského národného parku (PIENAP) s tým, že uzávera sa týka úseku Sedlo Cerla - Targov. Obmedzenie potrvá do 15. decembra a dôvodom sú rekonštrukčné práce na miestnej lesnej ceste.

19.10.2023 11:30
debata

„Z uvedených dôvodov odporúčame návštevníkom územia využiť turistickú trasu v Prielome Dunajca. Alternatívou je aj modrá trasa Červený Kláštor – Sedlo Cerla – následne červená trasa Sedlo Cerla – Pod Plašnou a ďalej zelená a modrá trasa v úseku Pod Plašnou – Lesnica. Tá však nie je určená na cykloturistiku,“ uvádza Správa PIENAP-u a žiada prevádzkovateľov ubytovacích zariadení a poskytovateľov ďalších služieb pre turistov, aby informovali svojich klientov o týchto obmedzeniach a odporúčali im alternatívne trasy.

Ochranári tiež upozorňujú na pohyb vozidiel a stavebných mechanizmov v Prielome Dunajca z dôvodu rekonštrukčných prác na objektoch mimo turistických trás v lokalite Huta. Správa PIENAP-u žiada návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť a tiež rešpektovanie obmedzení.

debata chyba
Viac na túto tému: #turistické značky