Vo Vysokých Tatrách opravujú prvky poškodené v dôsledku búrok

Správa Tatranského národného parku (TANAP) začala s opravou mostíkov poškodených v dôsledku búrok v uplynulých dňoch. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16.08.2023 05:00
debata

V stredu sa zamerali predovšetkým na okolie Popradského plesa. „Podarilo sa nám zreparovať drevenú lávku ponad Hincov potok, ktorý turisti míňajú počas cesty magistrálou medzi Štrbským a Popradským plesom, ako aj dva mostíky cez Ľadový potok vtekajúci do plesa zo Zlomiskovej doliny,“ uvádza.

Pracovníci Ochranného obvodu Vyšné Hágy podľa Správy TANAP-u odstránili aj vyvrátené kmene stromov, ktoré blokovali cestu na Popradské pleso, opravili poškodené zábradlie na Symbolickom cintoríne a osadili tiež dve nové lavičky na brehu jazera.

„V najbližších dňoch ich čaká oprava nosnej konštrukcie dreveného premostenia na zimnom chodníku medzi Štrbským a Popradským plesom, o ktorú sa ‚oprel‘ vyvrátený strom,“ dodáva.

Takisto sa chystajú nanovo postaviť mostík medzi Jazierkami lásky a niekdajším liečebným domom Helios, ktorý počas výdatných lejakov odniesla voda aj s časťou brehu.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrky #TANAP