5 miest Slovenska, kde prežijete výnimočný advent

Advent prežíva každý inak - niekto sa stíši a oddychuje, iný sa zase snaží toho čo najviac stihnúť. Či už patríte k prvej, alebo k druhej skupine, to svoje si nájdete v regióne Trnavy, v piatich dedinách.

23.11.2019 11:00
debata

Smolenice

V sobotu 7. decembra tu pripravujú tradičnú Mikulášsku jazdu parným rušňom. V areáli Včeloviny bude ochutnávka medov, prehliadka výrobne Medoviny či rôzne hry s odmenami. Od 20. do 22. decembra budú pred Kultúrnym domom Malé vianočné trhy.

Suchá nad Parnou

V dedine sa bude 17. decembra konať vianočný koncert skupiny Fragile. V jej originálnom podaní si vypočujete najkrajšie vianočné skladby.

Ružindol

Aký by to bol 6. december, keby sem nezavítal Mikuláš spolu s anjelom a čertom. Pre všetky dobré detičky bude mať pripravené malé prekvapenie. V utorok 10. decembra sa otvoria Adventné tvorivé dielne a v sobotu 14. decembra sa návštevníkov zasa privítajú Adventné trhy v Kultúrnom dome Ružindol. Bude sa ochutnávať domáca kapustnica, ale aj mladé vína. Predávať sa budú vianočné oplátky, medovina, zabíjačkové špeciality či vianočné ozdoby.

Špačince

Chcete sa dozvedieť viac o vzácnych stvoreniach, akými sú včely? 1. decembra sa tu uskutoční Včelárske popoludnie, kde vám prezradia, prečo sú pre nás také dôležité, ako sa o nich starať a aké výrobky sa vyrábajú z medu. Čakanie na Vianoce spríjemní aj Mikuláš, v sobotu 14. decembra sa zasa otvoria Vianočné trhy.

Biely Kostol

Máte radi súťaže? V tejto dedine sa bude 30. novembra konať súťaž v pečení koláčikov. Milovníci malých rakiet si prídu na svoje 7. decembra na Mikulášskej loptičke, stolnotenisovom turnaji pre všetky vekové kategórie, ale najmä pre deti. Atmosféru prichádzajúcich Vianoc a vôňu punču si vychutnáte 14. decembra počas Adventných trhov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský kraj #advent