Košická ZOO organizuje počas jarných prázdnin zážitkový tábor pre školákov

Zoologická záhrada (ZOO) Košice organizuje aj tento rok počas týždňových jarných prázdnin, ktoré sa začínajú 2. marca na východe Slovenska, zážitkový prímestský tábor pre školákov.

01.03.2020 18:50
debata

Od 2. do 6. marca si môžu užívať v ZOO jednodňový alebo aj celotýždenný pobyt. Informovala o tom vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Eva Malešová.

„Prázdninujúci žiaci základných škôl majú zabezpečenú dopravu do ZOO a späť, desiatu, obed, olovrant a pitný režim. Každý deň si môžu vyberať z bohatej ponuky programu, ktorý je rozdelený na odborno-vzdelávaciu a oddychovú časť,“ uviedla Malešová.

Ako ďalej dodala, hneď v pondelok môžu školáci napríklad sledovať úpravu vo vybranom chovnom zariadení a v stredu sa budú môcť zapojiť do prípravy stravy v kuchyni pre zvieratá.

V programe týždňa je taktiež komentované kŕmenie vyhľadávaných surikát. Pre deti je pripravená interaktívna prezentácia a školáci si môžu prezrieť celkom zblízka pytóna kráľovského či korytnačku.

Odchod detí do ZOO je každý deň ráno o 7:30 z parkoviska pred Jumbo centrom. „Rodičia si môžu dieťa vyzdvihnúť v ten istý deň a na tom istom mieste o 16:00. Cena pobytu v tábore na jeden deň je 15 eur. Viac informácií o tábore nájdu záujemcovia na www.zookosice.sk,“ dodala Malešová.

Zoologická záhrada Košice je rozlohou najväčšia zoologická záhrada na Slovensku a v Strednej Európe. Rozkladá sa na ploche 289 hektárov v prírodnom prostredí mestskej časti Kavečany.

Z celkového areálu je dnes takmer 75 hektárov prístupných návštevníkom. Nachádza sa v nej 285 druhov zvierat a ročne ju navštívi viac ako 200-tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice