Svit bude zdieľať bicykle aj túto sezónu

Po zimnej prestávke sa do ulíc Svitu pri Poprade vrátili zdieľané bicykle. Umiestnené sú na viacerých stanovištiach, napríklad pri nákupnom centre, pred mestským úradom, zdravotným strediskom či mestskou políciou. Záujemcovia tak môžu využiť približne 50 takýchto bicyklov. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

14.04.2023 22:29
debata

Hlavnou myšlienkou takzvaného bikesharingu je požičanie si bicykla a ekologické prepravenie sa na potrebné miesto. V tomto prípade ide o okruh troch lokalít, a to Svit – Poprad a Spišskú Teplicu.

„Mesto Svit sa dlhodobo snaží o rozvoj cykloturizmu. Zdieľané bicykle si občania Svitu dokážu vyzdvihnúť napríklad v Poprade a pohodlne vrátiť vo Svite,“ uviedla samospráva. Umožňuje to systém „free floating“, čo znamená, že cyklista si môže bicykel požičať a vrátiť mimo stanoviska.

Po prvýkrát začali fungovať zdieľané bicykle vo Svite v roku 2021. Vlani zaznamenali prvú jazdu v sezóne 27. apríla, poslednú 22. novembra.

„Počet jázd v minulej sezóne bol 8 677, zdieľané bicykle využilo 711 ľudí, ktorí spolu odjazdili 9 902,43 km,“ predstavilo štatistiku mesto.

NEPOUZ, Čierna Hora Čítajte viac Nový hit leta? Čierna Hora vás ohúri kvalitou aj nízkymi cenami, čoskoro pribudnú priame lety Dubrovník, Chorvátsko Čítajte viac Tešíte sa už na more? Pozor, tu je 21 dôvodov, prečo by ste (už nikdy) nemali dovolenkovať v Chorvátsku
debata chyba
Viac na túto tému: #Svit #bicykle