V Alžbetinom parku Bardejovských kúpeľov obnovujú ďalšie fontány

V Bardejovských Kúpeľoch dokončujú v Parku Sisi, pred liečebným domom Alžbeta, ďalšie dve kompletne obnovené fontány. Spolu s vlani zrekonštruovanými dvoma fontánami tak návštevníkov potešia koncom leta už štyri vynovené striekajúce zdroje vody. Rekonštrukcia ďalších dvoch sa pripravuje do konca tohto roka.

04.09.2023 13:00
debata

Ako informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s. Tamara Šatanková, kompletná obnova zahŕňa zemné práce, obnovy šácht, recyklačných nádrží a technológií. „Alžbetin park, alebo ľudovo Park Sisi, ktorý sa rozprestiera od secesného kúpeľného domu Astória až po klasicistickú Alžbetu, je obľúbeným miestom prechádzok a posedenia. Najvyhľadávanejší je práve v lete, keď tu niekoľko storočné vysoké stromy poskytujú v horúcich dňoch úľavu vo svojom tieni a teplotu až o 10 stupňov nižšiu než má rozpálené okolie,“ uviedla Šatanková.

Dodala, že v lete nielen vynovené fontány sú vyhľadávaným miestom oddychu klientov a návštevníkov kúpeľov. "Schladenie prináša hlavne vonkajšie letné kúpalisko, ale aj bazény vo wellness. Počas horúčav sa snažíme sústrediť kúpeľné procedúry do dopoludňajších hodín, kedy sú predsa len prijateľnejšie teploty. Našťastie celé kúpele sú situované v predĺženom údolí a v lesnom prostredí, kde je celoročne príjemná klíma. V lese sa dá prechádzať i bicyklovať,“ doplnila Šatanková.

Obnovu všetkých, dlhé roky nefunkčných fontán v Bardejovských Kúpeľoch, pochádzajúcich ešte zo socializmu, financuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov. Práce realizuje firma LM-groupe, s.r.o., Bardejov.

debata chyba