Rozárium hudby v Dolnej Krupej ukončí Beethovenova Sonáta mesačného svitu

Upozorniť na historické fakty a príbehy, viažuce sa k obci Dolná Krupá pri Trnave, je cieľom podujatia Rozárium hudby '23. Na sobotu 9. septembra ho v spolupráci s partnermi pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

08.09.2023 10:00
debata

Záujemcov chce upriamiť na miesta nenaplnenej lásky Ludwiga van Beethovena, na dedičstvo zakladateľky jedného z najväčších rozárií v Európe grófky Márie Henriety Chotekovej i na svetovo oceňovanú medovinu. Informovala za KOCR Trnavský kraj Katarína Rohaľová.

Podujatie sa začne na poludnie a do 18.00 h ponúkne komentované prehliadky anglického parku i prechádzku v rozáriu. Ďalšia prehliadka je venovaná Ville Apimed v Medolandii a zahŕňa návštevu podzemia, degustačných miestností, medovej veže i ochutnávku dvoch vzoriek medovín Apimed.

„Podujatie Rozárium hudby je už tretí rok súčasťou ponuky KOCR a má cieľ prilákať do destinácie ešte viac návštevníkov zo Slovenska i zahraničia,“ uviedla Rohaľová.

Popoludnie vyvrcholí komorným koncertom. Odznejú skladby Johanna Nepomuka Hummela, Oberonsa Zauberhorna a na záver zaznie Sonáta mesačného svitu, ktorú skomponoval Beethoven práve počas svojho pobytu v Dolnej Krupej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dolná Krupá