Rodiny sa počas prázdnin môžu vydať na dobrodružstvá s Mikulášom

Pre rodiny s deťmi pripravili v Liptovskom Mikuláši počas letných prázdnin program Dobrodružstvá s Mikulášom. Tvorí ho 16 poznávacích aktivít a je vhodný pre turistov aj domácich, informovala hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

22.07.2023 11:00
debata

Všetkými 16 zastávkami prevedie rodiny tzv. hravý turistický sprievodca. Záujemcovia si ho môžu vyzdvihnúť v informačnom centre a nájdu ho aj on-line.

„Rodiny si vyberajú aktivity samé podľa preferovaného záujmu a vedia si vytvoriť niekoľkohodinový až niekoľkodňový program. Samozrejme, vieme im s výberom poradiť,“ povedala Stanislava Fašánková z liptovskomi­kulášskeho informačného centra.

Deti sprevádza patrón mesta a vybrať si môžu aj zo suvenírov s postavičkami Mikulášov. Na jednotlivých zastávkach programu berie na seba Mikuláš podobu podľa konkrétnej aktivity, napríklad turistu, speleológa alebo cyklistu.

„Tieto veselé kresby nájdu v sprievodcovi, ktorý je písaný jazykom detského návštevníka. Zároveň ho naviguje od jednej aktivity k druhej. Takto môžu aj deti z Liptovského Mikuláša spoznať svoje mesto inak,“ dodala hovorkyňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš