Turisti v Chorvátsku zaplatili 6000 eur za luxusnú vilu, ktorá neexistuje

Skupina mladých priateľov sa rozhodla vyraziť na spoločnú dovolenku k moru a za cieľ si vybrala chorvátsky ostrov Hvar.

03.09.2019 07:00
debata

Skupina mladých priateľov sa rozhodla vyraziť na spoločnú dovolenku k moru a za cieľ si vybrali chorvátsky ostrov Hvar, napísal portál Insider.com.

Cez internet si rezervovali na pohľad nóbl ubytovanie vo Ville Felipa, zbalili kufre a vyrazili na dvojtýždňovú cestu, informoval portál Leparisien.fr.

Vidina idylickej prímorskej dovolenky sa však razom zmenila na nočnú moru. Na mieste totiž našli len pustatinu. Svoju nepríjemnú skúsenosť preto opísali na sociálnej sieti Twitter, aby varovali aj iných.

Dvanástka priateľov pôvodom z Francúzska našla „nehnuteľnosť“ na rezervačnom portáli Booking.com a nič nenasvedčovalo, že by mohlo ísť o podvod. Na pohľad lákavú vilu si zarezervovali za 6 240 eur, nasadli na lietadlo a odcestovali.

Na adrese, ktorú dostali cez internet, ale nebolo po päťhviezdičkovom penzióne s bazénom, vírivkou, pergolou, terasou a vonkajšou kuchyňou ani stopy. Najprv si mysleli, že len zablúdili, a tak sa na vilu pýtali v susedných domoch a v miestnom obchode.

Tam im povedali, že žiadna taká nehnuteľnosť v skutočnosti neexistuje – a že nie sú prví, čo ju hľadajú. V júli vraj iná skupina turistov tiež zúfalo hľadala prázdninové ubytovanie z obrázka. Vtedy si uvedomili, že naleteli podvodníkom a svoje peniaze ani dovolenku zrejme už neuvidia.

Pokúsili sa zatelefonovať na číslo údajného majiteľa Villy Felipa, no ten, samozrejme, nedvíhal.

Skupina Francúzov tvrdí, že inzerujúci „vlastník“ pred samotnou rezerváciou komunikoval úplne normálne, po zaslaní platby, asi týždeň pred termínom dovolenky, sa odmlčal, a odvtedy sa neohlásil.

Oklamaní turisti sa preto obrátili na portál Booking, ktorý podľa ich slov tiež nekonal promptne.

Nakoniec na ich sťažnosť zareagoval a vrátil sklamaným dovolenkárom do 10 dní plnú výšku poplatku, navyše im poskytol náhradné ubytovanie. Ako je však možné, že sa na portáli objavila nehnuteľnosť, ktorá v skutočnosti neexistuje?

Mladí tvrdia, že k náprave došlo len vďaka tomu, že celú udalosť zverejnili na sociálnej sieti, kde sa rýchlosťou blesku rozšírila. „Luxusnú“ Villu Felipa portál zo svojej ponuky následne stiahol.

Skupina, bez dvoch členov, ktorí sa museli kvôli finančným problémom vrátiť, si našla náhradné ubytovanie, no preslávený nočný hvarský život, na ktorý sa tešili, si už nebudú môcť dovoliť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #Chorvátsko #oklamaný