Trnava žije aj v podzemí

Napriek bradatej histórii je Trnava najmä mestom mladých. Postarali sa o to dve univerzity, ktoré v meste sídlia. Keď sa rozsvietia pouličné lampy, Malý Rím ožíva v množstve podnikov ukrytých v pivniciach aj nad úrovňou chodníkov.

06.08.2009 13:53
Trnava, Artclub Foto:
Trvanský Art Klub je miestom študentských diskoték a víkendových koncertov.
debata

Medzi študentmi sa najväčšej obľube teší podnik Čajka. Príjemné priestory bývalej čajovne praskajú v utorky a cez víkendy vo švíkoch. Teplý letný večer si možno vychutnať s priateľmi na jednej z dvoch terás s pivkom v ruke alebo s niečím pod zub. Skrehnuté prsty v mrazivej zime zas zahreje nielen piecka vnútri historickej budovy, ale aj chutná káva a čaj. Okrem vône z kuchyne sa miestnosťami rozlieha príjemná hudba a dobrá nálada šíriaca sa nielen od stolného futbalu.

Súťaž o najlepší gauč vyhráva Zanzibar. Podnik v podzemí pri trnavskom námestí nepatrí k najväčším, ale práve svojou komornosťou je obľúbeným miestom stretávania. I keď sa vnútri môže fajčiť, pohodlné sedenie je často obsadené. V bare hráva príjemná muzika alebo dídžej, ktorý mixuje elektronickú či chilloutovú hudbu.

Pokojnejší večer a relax pri svetle sviečok možno nájsť v podzemí na Štefánikovej ulici, kde sídli čajovňa Dobrý deň. Tehlové steny v podzemí šíria mierny chlad, ktorý však dostatočne ohreje výborný zalievaný čaj.

Utorkovými študentskými diskotékami, stredajším džezom a víkendovými koncertmi sa počas akademického roka rozoznieva okolie Art Klubu. Okrem počúvateľnej hudby, ktorá nekopíruje módne trendy z rádií, ponúka podnik posedenie vnútri i na terase vo dvore.

Možnosť poriadne sa vytancovať ponúkajú aj diskotéky Planet4 a Relax. Ak preferujete parket plný zábavy, sú tým pravým riešením.

debata chyba