Modrý Kameň pripravuje počas prázdnin pre deti sériu tvorivých aktivít

Múzeum na hrade Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese pripravuje počas jarných prázdnin pre stredné Slovensko sériu tvorivých aktivít pre deti. Organizujú ich v termíne od 19. do 23. februára, informovala Dáša Ďuríková zo Slovenského národného múzea - Múzea bábkarských kultúr a hračiek.

16.02.2024 13:00
Modrý Kameň Foto:
debata

Expozície múzea sprístupnia od pondelka do piatka (19. – 23. 2.) s lektorským výkladom každú celú hodinu. Bude to od 9.00 h, posledný vstup do expozícií bude o 14.00 h.

„Malí aj veľkí si môžu preveriť svoje zručnosti a vytvoriť si vlastnú hračku v remeselných dielňach,“ objasnila s tým, že každý deň budú vyrábať iný výrobok. Bude to pod dohľadom remeselníkov, ktorí priblížia prácu s textilom aj s drevom. V tvorivých dielňach múzea si od pondelka do piatka záujemcovia vyrobia aj vlastné puzzle.

Hrad Modrý Kameň otvoril v roku 2023 letnú turistickú sezónu koncom apríla a trvala do 31. októbra. Za tento čas ho navštívilo 23.942 turistov. „V porovnaní s rokom 2022 je to nárast o 3428,“ spresnila.

Okrem stálych expozícií čakalo návštevníkov niekoľko noviniek. K dispozícii bol priestor na aktivity múzea, ako sú výtvarná, bábkarská, remeselná a aj hračkárska dielňa.

Nové priestory majú od minulého roka aj pokladnica a predajňa či priestory na expozíciu vinohradníckej tradície regiónu. Vlani pribudla na hrade i cukráreň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modrý kameň