Tu je 15 najpriateľskejších miest v Európe. Má (konečne) zástupcu aj Slovensko?

Gabriela Sabová | 23.09.2022 06:00
Miesta s najusmiatejšími a najprívetivejšími ľuďmi prirodzene lákajú návštevníkov. Okrem samotných pamiatok a atrakcií tak prispievajú k celkovej atmosfére a vytvárajú nezabudnuteľné spomienky pre turistov, ktorí sa potom do takýchto miest radi vracajú.

Cestovateľský magazín Condé Nast Traveler v rámci Readers' Choice Awards 2021 požiadal svojich čitateľov, aby do konca júna 2022 hlasovali a označili mestá, kde zažili najlepšie prijatie od domácich.

lízanka - farbivá v sladkostiach Čítajte viac Hľadáte šťastie? Na Slovensku ho veľmi niet. Medzi 150 krajinami sme nezahviezdili

Zatiaľ čo najlepšie mestá Európy sa často posudzujú podľa ich dávnej histórie, očarujúcej architektúry, bezkonkurenčnej umeleckej scény alebo úžasných reštaurácií, niekedy však to, čo robí miesto takým skvelým, sú práve jeho ľudia.

Tu sú výsledky hlasovania a názory tisícov cestovateľov, ktorí sa zhodli na týchto najpriateľskejších mestách v Európe:

Baden Baden, Nemecko

Baku, Azerbajdžan

Belfast, Severné Írsko

hrad Korlátko, zrúcanina Čítajte viac KVÍZ: Hrady Slovenska a Čiech - spoznáte ich podľa fotky a popisu?

Bilbao, Španielsko

Bled, Slovinsko

Bukurešť, Rumunsko

Cordoba, Španielsko

Delft, Holandsko

Évora, Portugalsko

Janov, Taliansko

Lugano, Švajčiarsko

Salamanca, Španielsko

Sofia, Bulharsko

Toledo, Španielsko

Toulouse, Francúzsko

Nórsko, Lofoten, skala, domy, záliv, ľad, zima, tma, mráz, sneh, ľadovec Čítajte viac Top destinácie roka 2022 podľa Lonely Planet. Najlepšie krajiny, regióny a mestá single, cestovanie, kufre, cesta, stopovanie, žena, sama, zbalená, pobalená, dovolenka Čítajte viac Ktorá krajina má najsilnejší pas na svete? Slovensko je až 9. v rebríčku

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ