Poplach pri hlavnom meste: Nočnými ulicami sa 5 hodín potuloval lev, asi sabotáž

V sobotnú noc sa po uliciach Ladispoli, mesta, ktoré leží neďaleko Ríma, niekoľko hodín potuloval lev. Zdesení obyvatelia si jeho pohyb nakrúcali z okien domov a z áut.

13.11.2023 15:20
debata (3)

Zviera ušlo z cirkusu. Starosta mesta Alessandro Grando varoval obyvateľov, aby zostali doma, kým sa polícii a zamestnancom cirkusu nepodarí dravca odchytiť.

Lev sa po uliciach Ladispoli neohrozene potuloval viac ako päť hodín, čo vyvolalo medzi miestnymi obyvateľmi obavy a zmätok.

V príspevku, ktorý sa objavil na Facebooku okolo pol jedenástej v noci, starosta Grando uviedol, že leva už odchytili. „Lev dostal sedatívum a bol zajatý.“

„Teraz ho vezme do rúk personál cirkusu,“ napísal a poďakoval pohotovostným službám a dobrovoľníkom, ktorí pomáhali počas „týchto hodín veľkého znepokojenia“.

„Dúfam, že táto udalosť rozvíri debatu a pohne svedomia kompetentných a že sa konečne skončí s vykorisťovaním zvierat v cirkusoch,“ dodal.

Bologna, Taliansko Čítajte viac Zrúti sa šikmá veža? Ikonická pamiatka sa vraj nebezpečne naklonila, vedci ju merajú

Ako sa lev dostal z klietky?

Lev ušiel z cirkusu okolo 17. hodiny, najprv ho takmer dolapili, ale zvieraťu sa podarilo opäť zmiznúť vo veľmi hustom trstinovom poraste a objavilo sa v meste.

Keď lev zbadal policajné auto, opäť ušiel, povedal Alessandro Grando talianskej národnej televízii RAI.

Na otázku, ako sa zvieraťu podarilo utiecť z cirkusu, starosta odpovedal, že člen personálu cirkusu videl utekať od klietky troch ľudí a následne našiel rozbitý zámok. Zviera tam už nebolo.

„Hovorí sa o sabotáži,“ povedal Grando a dodal, že incident sa bude teraz vyšetrovať.

Po úteku sa lev túlal po uliciach Ladispoli, prímorského mesta asi 50 kilometrov od Ríma, a veľa ľudí si ho natáčalo, takže aj na sociálnych sieťach je jeho pohyb dobre zdokumentovaný.

Na chytenie leva veterinári použili šípku vybavenú geolokátorom, vďaka ktorej sa zviera nakoniec podarilo nájsť a obkľúčiť v blízkosti školy, uviedla RAI.

Podľa informácií bol lev po odchyte v dobrom stave, aj keď vystrašený a mierneho podchladený, informovala tiež RAI.

Karabinieri incident vyšetrujú.

Matera Čítajte viac Najstaršie mesto Európy: Načo chovalo úhory a prečo sa stalo hanbou celej krajiny? NEPOUZ, Catania, Taliansko Čítajte viac Dve eurá za prekrojenie chleba, 60 za kávu s výhľadom: Príbehy z talianskych dovoleniek dvíhajú tlak

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #lev #cirkus