Najväčší vianočný strom sveta meria 750 metrov. Neveríte? Pozrite sa naňho

Na svete sú rôzne rekordy, no keď sa povie "trištvrtekilometrový vianočný strom", znie to dosť neuveriteľne. Napriek tomu je to tak - najväčší gigant sveta predčí všetky ostatné sviatočné dekorácie.

24.12.2023 06:00
debata (2)

Tradícia megavianočného stromčeka v talianskom meste Gubbio siaha až do roku 1981. Výnimkou nie je ani tento rok. Na 750-metrový vianočný stromček s vianočnou hviezdou na vrchole použili 3000 viacfarebných svetiel a 8,5 kilometra ká­bla.

Nejde o obyčajný stromček, ale o obrovskú svetelnú inštaláciu umiestnenú na svahu hory Ingino nad mestečkom. Na úpätí hory zaberá plochu asi 130 000 metrov štvorcových.

Inštalácia sa tiahne od hradieb stredovekého mesta a siaha až k Bazilike patróna svätého Ubalda, ktorá sa nachádza na vrchole hory, kde žiari hviezda.

V noci je úžasný výtvor viditeľný zo vzdialenosti až 50 kilometrov.

Na tvorbe slávnostnej kompozície pracovala skupina dobrovoľníkov štyri mesiace. Stromček svieti každú noc od 7. decembra 2023 do 7. januára 2024.

Stromček, ktorý rozsvietili tento rok už po 43. raz, je už nejaký čas zapísaný aj v Guinessovej knihe rekordov, čo potvrdzuje jeho výnimočnosť.

DPB vianočná električka jazda Bratislava Čítajte viac Do ulíc Bratislavy vyrazila Vianočná električka aj vianočné smetiarske auto. Aké majú trasy? gigantická obria lavička, Skýcov, lavica, turista, cestovanie, výhľad, príroda, Čítajte viac 7 najkrajších megalavičiek na Slovensku: Sú magnetom na turistov, no trend má aj ostrých kritikov skywalk Biokovo, vyhliadka, vyhliadková plošina, sklenený chodník, Chorvátsko, Makarská riviéra Čítajte viac K sklenenej vyhliadke v Chorvátsku vedie cesta smrti. Úchvatný výhľad až do Talianska ale stojí za to

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #rekord #vianočný strom