Týmto sa rozhodne vyhnite: 10 najšpinavších pláží

Často sa objavujú rebríčky najkrajších pláží, ktoré ponúkajú čistú vodu, rozľahlé pláže a skvelé služby. Teraz je tu však jeden antirebríček, ktorý varuje turistov pred najhoršími plážami, na ktoré by si deku veru rozložiť nechceli. Vyhnite sa im a predídete sklamaniu a roztrpčeniu.

03.04.2024 06:00
debata

Pláž Kamilo, Havaj, USA

Táto pláž sa nachádza južne od Veľkého ostrova a je zahádzaná špinou. Je šokujúce vidieť, koľko odpadu sa hádže do oceánu…

Haina, Dominikánska republika

Haina alebo Bajos de Jaina je pobrežné mesto v Dominikánskej republike. Juhozápadná časť Hainy je otočená smerom ku Karibskému moru, no žiaden exotický raj tu nie je.

Guanabarský záliv, Brazília

Tieto vody sú špinavé, znečistené odpadkami všetkých typov, tvarov a farieb a kontaminované všemožnými baktériami.

Pláž Serendipity, Kambodža

Sihanoukville je snáď najobľúbenejším mestom, kam ísť, ak si chce turista užiť pláže Kambodže.

Ale treba sa vyhnúť pláži Serendipity. Táto pláž je plná špiny a plastového odpadu, ktorý pláva vo vode a leží na brehu.

Kota Kinabalu, Malajzia

Na plážach Kota Kinabalu, pobrežného mesta v severovýchodnej Malajzii, je špina a morský odpad veľkým problémom.

Pláž Juhu, India

Na krásnom piesku sa tu na brehu povaľujú hŕby nechutných odpadkov. Napriek tomu sa tu miestnym páči. Dúfajme, že sa im na tejto pláži bude páčiť natoľko, že ju jedného dňa vyčistia.

Pláž Kuta, Indonézia

Miestni obyvatelia hovoria, že odpad pochádza z celej oblasti, prináša ich najmä silný prúd vody, ktorému pomáha vietor.

Maya Bay, Thajsko

Bol to naozaj raj. Ale od uvedenia filmu Pláž sem prichádzali turisti po tisícoch, až kým tento eden nepremenili na smutné smetisko.

Phu Quoc, Vietnam

Vietnam, ktorý sa nachádza medzi Thajskom a Malajziou, obmýva Juhočínske more a vody Thajského zálivu. Jeden ostrov na západ od Ho Či Minovho mesta je viac než ostatné zahádzaný odpadkami – Phu Quoc.

San Clemente, California, USA

V porovnaní so zvyškom pláží vyzerá pláž San Clemente oveľa horšie, popravde je to jedna z najšpinavších pláží v oblasti Los Angeles.

lietadlo, pilotka, kokpit, lietanie, cestovanie, dovolenka Čítajte viac 10 najkrajších pilotiek: S ktorou by ste chceli letieť najbližšie? Bratislava, Dunaj, Bratislavský hrad, Kamzík Čítajte viac Bratislava je podceňované mesto: Stojí vraj za odskočenie z Viedne. Čo tu odporúča T+L zažiť? dovolenka, leto, deti, letná dovolenka, bazén, slnko, cestovanie, Čítajte viac Slováci si kupujú dovolenkové domy v zahraničí, investujú aj v exotike

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odpad #odpadky #špina #pláže