Najvyšší tobogan v Európe má Taliansko: Štvorposchodové šmykľavky vás hodia rovno do mora

Jeden z 10 najznámejších toboganov na svete a najvyšší v Európe dokáže vyrobiť turistom poriadny adrenalín.

23.08.2023 06:00
debata

Táto atrakcia je umiestnená priamo na vysokom útese nad morom s výhľadom na záliv Castellammare. Tvorí ju séria štyroch šmykľaviek, ktoré prechádzajú cez tri bazény naplnené morskou vodou. Ich hĺbka je od 140 do 160 centimetrov.

Tento štvorposchodový tobogan, ktorý sa nachádza v Terrasini na Sicílii, o sebe tvrdí, že je to najvyšší tobogan v Európe.

Posledná šmykľavka sa končí priamo vo vlnách Tyrrhénskeho mora.

Ako sa dostanete z mora späť nahor? Zo slanej vody musíte vyliezť po schodoch vytesaných do útesu a rozhodnúť sa, či si svoje dobrodružstvo zopakujete znova alebo dáte prednosť pokojnejšiemu relaxu.

Celkovo je tu k dispozícii 11 šmykľaviek a v závislosti od času, kedy sem prídete, nájdete atrakciu plnšiu, či s menším počtom ľudí.

Tobogan je súčasťou hotela Citta Del Mare, jedného z najväčších letovísk na Sicílii, ktoré leží asi 40 minút cesty od Palerma.

Ak si chcete vychutnať tieto prímorské šmýkačky, budete si musieť rezervovať izbu v hoteli.

Súčasťou hotela je aj olympijský bazén, reštaurácia a bufet.

koláž, Taliansko, Chorvátsko Čítajte viac Chorvátsko vs. Taliansko: Odveká dilema dovolenkárov! Máme návod, ako ju vyriešiť Taliansko, pláž, Cefalu, more, opaľovanie, dovolenka Čítajte viac Talianske pláže sú "nechutný masaker": Zavádzajú limity, z 38000 na 1500 turistov. Aj vstupné Řecko nás baví, Grécko Čítajte viac Cestovatelia odhalili svoje tajomstvo: Tri grécke otrovy, ktoré davy prehliadajú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Sicília #tobogan