Pod Oravským hradom budujú infocentrum za pol milióna eur

Pod Oravským hradom budujú informačné turistické centrum za takmer pol milióna eur. Nový terminál infocentra má slúžiť ako hlavný záchytný bod pre návštevníkov hradu, kde budú sústredené informácie nielen o činnostiach Oravského múzea, ale i o významných historických a kultúrnych pamiatkach a podujatiach celého slovensko-poľského prihraničného regiónu.

22.08.2013 06:00
Oravský hrad Foto:
Oravský hrad priťahuje pozornosť návštevníkov už niekoľko storočí.
debata (1)

Moderný terminál turistického infocentra slávnostne otvoria v piatok. „Budú v ňom priestory pre pokladňu a návštevníkov, kancelárie pre pracovníkov a technické zázemie. Návštevníci budú mať k dispozícii dotykový displej s informáciami o Oravskom múzeu aj o širšom okolí a zaujímavostiach Žilinského kraja. Nainštalovaná bude aj mini expozícia venovaná Oravskému múzeu a partnerovi projektu, ktorým je Muzeum narodowe v Krakove,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Hana Danová.

V turistickom centre majú vzniknúť aj nové priestory pre remeselníkov či umelcov a knižnica. Polmiliónový projekt počíta aj s osvetlením prístupovej cesty do hradu, úpravou okolia a vybudovaním parku a oddychových zón.

Oravský hrad každoročne navštívi viac ako 165-tisíc turistov. Podľa Danovej je Oravský hrad už štvrtú sezónu najnavštevovanejším hradom na Slovensku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Oravský hrad