Kde naberá nové sily humoristka Elena Vacvalová?

Leto už sa síce skončila, na výlet do Tisovca a jeho okolia však ešte nie je neskoro. Na svoj domov nezanevrela ani Elena Vacvalová, ktorá sa do týchto končín vracia pravidelne.

22.09.2013 06:00
Tisovec Foto:
Tisovec a jeho malebné okolie.
debata (3)

„Každý rok chodím domov na hríby. Domov, to pre mňa ešte stále znamená rodný Tisovec. Niekedy je však je lete tak sucho, že nájdeme len jeden-dva "ľabdáky“ do polievky. V takomto prípade nastupuje plán „B“, turistika „prekladaná“ čítaním nakopených kníh a „odložených prípadov“ na lúke pri chalupe. Tá chalupa je v Rovni, Roveň je nad Tisovcom a nádherné túry do okolia stoja za to."

Kam na túru?

Elena Vacvalová pre nenáročných odporúča výlety ako Kučelah, Burda, alebo aj náročnejšie ako Fabova Hoľa, Voniaca. „Tie stoja za to, aj keď je pod mrakom, či mrholí. Skrátka, Slovenské rudohorie, Muránska planina… Náročnejší, a najmä odvážnejší môžu zbehnúť cez Kačkavu do Tisovca, popýtať sa na Ivana Kubíniho, ktorý ich zavedie do nádherných jaskýň a jaskyniek tamojšieho ešte turistami neobjaveného krasu. V jednej z nich, v Suchých Doloch, Michňová som bola aj ja.“

Tip na obed

Pri ceste smerom na Bratislavu odporúča takúto prestávku: „Určite sa zastavte na Salaši Zbojská (pár kilometrov za Tisovcom, smer Brezno, Banská Bystrica), skvelé halušky, jahňacinka, bryndza, žinčica a syry, ale najmä… voľne sa pohybujúce zvieratá, psy, kone, ovce, somáriky… Aj cesta do okolia po chodníčkoch miestneho zbojníka Surovca klasickým "záprahom“, či na koni je lákavá. No, a na ten výhľad sponad taniera a spopod obrovskej starej lipy nikdy nezabudnete!"

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Elena Vacvalová #Muránska planina #Tisovec #Slovenské rudohorie