Halloween na Kežmarskom hrade

Kežmarský hrad sa v piatok 25. októbra o 16. hodine otvorí špeciálne pre deti a bude sa súťažiť o najkrajšiu masku. Pre deti sú pripravené aj iné súťaže, tombola, začarovaný bufet, kde si môžu pochutnať na rôznych halloweenskych dobrotách, teplom čaji a rodičia na teplej medovine.

25.10.2013 11:42
kežmarok, hrad, halloween, súťaž Foto: ,
Kežmarský hrad je jediným úplne zachovaným hradom na Spiši.
debata

Kežmarský hrad je jediným úplne zachovaným hradom na Spiši. Prvá písomná zmienka o ňom pochádza z roku 1463. Na hrade sídli múzeum, patriace Prešovskému samosprávnemu kraju, ktoré vo svojich stálych expozíciách predstavuje históriu regiónu, cechy a remeslá, históriu hradu, spojenie Kežmarčanov s Vysokými Tatrami a počiatkami horskej turistiky, ale aj zbierku historických vozidiel.

V expozícii zbraní uvidíte kuše, hákovnice, pištole, ale aj meče a dýky a brnenia, ..Prehliadka areálu hradu je spojená s návštevou hradnej kaplnky a vyhliadkovej veže.

Tá pripomína nešťastný osud bohatej hradnej panej Beaty Laskej, ktorú dal jej manžel Albert Lasky uväzniť.

Ako každý hrad je totiž aj ten Kežmarský opradený dávnymi povesťami. V jeho tajných chodbách sa pod zemou skrývajú poklady a jeho komnatami sa prechádza prekliata Čierna pani. Steny skrývajú zamurované ženy či dcéry hradných pánov a z okna hradu skákal kôň rovno ponad hradnú priekpu, aby zachránil svojho pána pred nepriateľom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hrad #súťaž #Halloween #kežmarok