Silvester na horách či v kúpeľoch - a prečo nie?

Vianočné sviatky trávime zväčša doma, v kruhu rodiny, na Silvestra nás to však viac láka medzi ľudí. Ak uvažujete nad koncom roka v niektorej zo slovenských lokalít, máme pre vás niekoľko tipov.

29.11.2013 06:00
Trenčianske Teplice Foto:
Oddýchnuť si na Silvestra možno aj v Trenčianskych Tepliciach.
debata (1)

Romantika pod Gerlachom

Ak by ste sa rozhodli stráviť Silvestra v najvyššie položenom horskom hoteli na Slovensku, treba sa poponáhľať. Špeciálnu atmosféru legendárneho miesta vo výške 1670 metrov nad morom, priamo pod Gerlachom, si obľúbili nielen slovenskí, ale aj zahraniční turisti: „Tri pätiny tohtoročných silvestrovských rezervácií sú zo zahraničia, podobne to bolo aj vlani,“ hovorí riaditeľ horského hotela Sliezsky dom Michal Hacker. Minimálna dĺžka silvestrovského pobytu bola vlani 6 nocí, tento rok sú to tri. Sliezsky dom je obľúbenou destináciou ľudí, ktorí hľadajú absolútny odpočinok od mestského ruchu alebo sú milovníkmi horskej turistiky. A hoci tatranské turistické chodníky sú v zimnom období zatvorené, zo Sliezskeho domu je možné podniknúť výstup na Gerlach počas celého roka. „Samozrejme, len s horským vodcom, ale v prípade dobrého počasia je takýto zážitok naozaj neopakovateľný,“ dopĺňa M. Hacker.

Zábava pre deti aj dospelých

Celkom iné predstavy o prežití Silvestra a prvých dní nového roka majú rodiny s deťmi, ktorým čoraz viac vyhovuje komfort hotelových služieb typu „baby friendly“. Nával očakávajú hlavne v lyžiarskych strediskách. „Rodičia preferujú pre svoje deti aktívnu zábavu, čomu je prispôsobený silvestrovský program aj atrakcie počas celej zimnej sezóny. Ak sa práve nelyžujú, môžu sa sánkovať, korčuľovať alebo zabávať na 300 metrov dlhej snowtubingovej dráhe,“ vymenúva možnosti Diana Klauzová, marketingová manažérka hotela Salamandra priamo pri zjazdovkách v Štiavnických vrchoch.

Relax na prvom mieste

Príjemný silvestrovský oddych si môžete užiť aj v Trenčianskych Tepliciach. V balíčku Silvester Klasik v termíne od 27.12.2013 do 5.1.2014 je okrem ubytovania v kúpeľnom dome Pax alebo Krym aj plná penzia, vstupné lekárske ošetrenie a tri procedúry denne. Cena na jednu osobu je od 55 € na noc podľa miesta ubytovania. Pobyt Silvester Relax v rovnakom termíne ponúka ubytovanie v Paxe, Kryme aj v Slovakia, od ceny 42 € na osobu/noc. Nechýbajú ani procedúry a možnosť využiť vstup do bazénov. Pre kúpeľných hostí je pripravený bohatý program a silvestrovský večierok v štýle Kabaret. Výnimočnú noc plnú zábavy, výborného jedla, tanca a atmosféry kabaretných večerov do skorých ranných hodín si vychutnáte v nádherných priestoroch Kúpeľnej dvorany.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trenčianske teplice #Silvester #Nový rok #Gerlach #Salamandra