Tip na víkend: Privítajte s deťmi Mikuláša

Mikuláš príde aj tento rok, to je isté. A dokáže byť na niekoľkých miestach naraz. Bude v galérii, vo vlaku, na námestí, na ľade aj na hrade. Kto ho chce vidieť, môže si vybrať, kde má k nemu najbližšie.

04.12.2013 06:00
+ Mikulas , skolka , darcek Foto: ,
Do niektorých slovenských miest príde Mikuláš už s predstihom.
debata

Piateho decembra Mikuláš rozsvieti vianočný stromček vo Vajnoroch a príde aj do Malaciek. Od 6. do 8. decembra ho stretnete na hrade Červený Kameň a 6.12. navštívi kaštieľ v Modre, kde budú celý víkend aj tradičné ľudovo – umelecké trhy. V sobotu 7. decembra nastúpi do vlaku s parným rušňom – ak si rezervujete lístok, pocestuje z bratislavskej hlavnej stanice do Leopoldova, alebo po bratislavskom železničnom okruhu. V ZOO môžu deti s Mikulášom nakŕmiť zvieratká 7.12. o 11. hodine. Jednotlivé mestské časti už čakajú Mikuláša s anjelom a čertom vo viacerých detských centrách.

Priateľ všetkých detí má rád aj umelcov, a tak si 7.12. v Esterházyho paláci v Slovenskej národnej galérii môžu deti s rodičmi vybrať svoju tvorivú dielňu a potom spoločne  rozozvučia a rozhýbu vianočný stromček. V priestoroch Cafe Berlinka sa môžete zahriať čajom, punčom, vôňou medu, kúpiť dobrú knihu alebo inú drobnosť v predvianočnom bazáre. V Galante na Ranči na Striebornom jazere si Mikuláša musia deti 6. decembra pričarovať, ale keď sa im to podarí, môžu sa odviezť v rozprávkovom ko­či.

Za Mikulášom si môžete za cestovať aj oravskou lesnou železničkou od 12.30 do 15.30. V Žiline na Mariánskom námestí dostanú deti sladkú odmenu 5. decembra po 16. hodine.

V skanzene slovenskej dediny v Martine budú Mikuláša čakať 8. decembra nielen deti, ale aj medovnikári a výrobcovia oplátok a vianočných ozdôb. Najmenší návštevníci si môžu sami vyrobiť ozdoby na stromček. Dospelí si zas v skanzene vyskúšajú ondrejské veštenie a Lucie z nich zmetú všetky zlé sily husacím krídlom.

V Dubnici nad Váhom zas predstavia 8. decembra Legendu o svätom Mikulášovi.

Mikulášske jazdy sa rozbehli aj 1. decembra medzi Košicami a Prešovom a ak ste nemali miesto, 7. decembra o 10. a o 12. hodine sa môžete odviezť na košickej detskej historickej železničke. V košickom Jumbo Centre čaká na deti okrem sladkostí aj muzikál Ako čerti anjelom Vianoce ukradli, od 4. do 15. decembra.

6.12. príde Mikuláš do Banskej Bystrice aj do Levíc, Prešova aj iných miest, 7.12. napríklad do Čierneho Balogu na Čiernohronskú železničku a 8.12. do Vianočného mestečka v Nitre, kde bude naprávať čertov. Doma ho deti neuvidia, tak ho skúste stretnúť niekde blízo. Program má bohatý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Žilina #Košice #Červený kameň #Martin #Levice #Prešov #Modra #Malacky #Mikuláš #Vajnory