Vianočné stromčeky vo svete - na ruinách aj s erotickými hračkami

Slovenské vianočné stromčeky zväčša majú svoje miesto v obývačke a zdobia ich trblietavé gule, medovníky či množstvo svetielok. Vo svete však možno nájsť mnoho iných podôb tohto symbolu Vianoc.

24.12.2013 06:00
Mona Shores Singing Christmas Tree stromček Foto:
Stromček a spevácky zbor v jednom - alebo inými slovami Mona Shores Singing Christmas Tree. Decembrový vianočný koncert v Michigane nebol len pohladením uši, ale aj oči. Veď takýto stromček sa len tak nevidí.
debata
Deti, ktoré sa stali obeťami super tajfúnu... Foto: REUTERS/ROMEO RANOCO
PHILIPPINES/ stromček Deti, ktoré sa stali obeťami super tajfúnu Haiyan na Filipínach, zdobia improvizovaný vianočný stromček plechovkami a fľašami. Vyše 6 000 ľudí počas novembrového tajfúnu zahynulo a 4 milióny majú poškodené domy alebo ostalo úplne bez prístrešku nad hlavou.
Netradičný vianočný stromček majú aj naši... Foto: SITA
TOP Poľsko stromček Vianoce Bicykle Netradičný vianočný stromček majú aj naši severní susedia. V poľskom meste Tczew je totiž jeden vyrobený z bicyklov. Keď niekto zasadne na bicykel, ktorý sa nachádza vpravo dole a začne pedálovať, stromček začne hrať vianočné koledy.
Tento vianočný stromček by ste mohli nájsť v... Foto: SITA
Mysterious Christmas Tree Foothills stromček Tento vianočný stromček by ste mohli nájsť v kopcoch nad mesteškom Ogden v Utahu. Každé Vianoce za posledných približne dvanásť rokov ho niekto zdobí - kto však, zostáva záhadou. Žeby išlo o malý vianočný zázrak?
Krajina Casanovu sa nezaprie! Kde inde ako v... Foto: REUTERS/KEVORK DJANSEZIAN
vianočný stromček Krajina Casanovu sa nezaprie! Kde inde ako v Taliansku by sa mal objaviť vianočný stromček ozdobený farebnými sexuálnymi hračkami? Milánsku radnicu však tento nápad nenadchol a úradníci sa postarali o odstránenie týchto originálnych "ozdôb". Keďže ide v prvom rade o rodinný sviatok, ktorý prežívajú najviac deti, treba si vraj podobné výstrelky odpustiť.
25 metrov vysoký stromček poputoval do Vatikánu... Foto: SITA
Vatican Christmas Tree stromček 25 metrov vysoký stromček poputoval do Vatikánu z Bavorska. Tak ako každý rok, aj tento priťahuje množstvo turistov, ktorí sa pri ňom fotia.
Dokonalý stromček ako z rozprávky? Kde inde by... Foto: REUTERS/KEVORK DJANSEZIAN
USA/ stromček Dokonalý stromček ako z rozprávky? Kde inde by ho mohol človek vidieť ako v Disneyho štúdiách v Kalifornii? Chýba mu už len Snehulienka či iná rozprávková bytosť.
Tento netradičný stromček môžu návštevníci... Foto: SITA
Portugal Christmas Tento netradičný stromček môžu návštevníci vidieť v centre Lisabonu. Keďže ide o konštrukciu doplnenú svetlami, Portugalci ušetrili aspoň o jeden živý stromček viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #stromček